„Csodának számít, hogy semmi bajom" – alkoholizmusáról beszélt MC Hawer





Magyarországon komoly társadalmi problémát jelent az alkoholizmus. Erről pedig csak az tud hitelesen beszélni, aki maga is megküzdött a függőséggel. MC Hawer biztosan, tapasztalataival pedig szívesen járná előadásaival az országot.



Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2023.05.18.
Stohl András MC Hawer alkoholizmus előadássorozat

Ahogy arról már írtunk, a mulatós sztár a TikTok-oldalán indított videósorozatot, ahol kendőzetlen őszinteséggel beszélt alkoholistaéveiről is, ezzel kívánt segíteni azoknak, akik az alkohol rabjává váltak. A sorozat iránt óriási érdeklődés volt, éppen ezért Koczka Géza szívesen osztaná meg tapasztalatait iskolákban olyan fiatalokkal, akik már „találkoztak” akár egy családtagjuknál, vagy ismerősüknél ezzel a problémával – csakúgy, mint például a börtönből való szabadulása után tette Stohl András. Előadásaival járta az országot, hogy saját élettörténetét elmesélve segíteni tudjon másoknak és megmutatta, kellő akaraterővel a legmélyebb pontról is fel lehet állni.

„Szívesen osztanám meg a saját tapasztalataimat”

Hawer szerint annak ellenére, hogy 90 ezer alkoholista van nyilvántartva Magyarországon, még mindig nincs eleget foglalkozva ezzel a problémával.

„Ha valaki ír, gyakran szoktam válaszolni, de ez már kevés. Szívesen osztanám meg a saját tapasztalataimat – ha erre lenne igény – egy előadás-sorozatban, hiszen első kézből, hitelesen tudnám átadni a velem történteket.” 

Vannak olyan szervezetek, akik ezzel foglalkoznak, de valamiért még nem gondoltak rám, hogy engem is meghívjanak, mint szenvedő felet.

„Léteznek alkoholprevenciós cégek, de eddig engem nem kerestek meg" – mondta a Borsnak.

MC Hawer
Előadásaival járná az országot, hogy saját élettörténetét elmesélve segíteni tudjon másoknak Fotó: Bors


„Csodának számít, hogy 58 évesen semmi bajom és egészséges vagyok”

2021 szeptemberében óriási megtiszteltetésben volt része MC Hawernek, ugyanis a Magyar Tudományos Akadémián a Magyar Faluegészségügyi Tudományos Társaság XI. Konferencián tarthatott előadást „Éveim az alkohol rabságában” címmel. Ott döbbent rá, mekkora szerencséje van, hogy súlyos következmények nélkül úszta meg 24 éven át tartó életmódját.

Megható volt számomra, hogy meghívtak. Beszéltem a velem történtekről, a sokéves küzdelmemről, és arról, jóformán csodának számít, hogy 58 évesen semmi bajom és egészséges vagyok.

„Hiszem, hogy többet kellene ezzel foglalkozni, mert még mindig sokan odáig sem jutnak el, hogy beismerjék: alkoholisták” – fűzte hozzá.

Szerencsésnek tartja magát, mert alkoholizmusa nem ártott a karrierjének Fotó: Matey István

 

Sikeres volt az alkoholizmusról szóló videósorozata

Október elsején lesz tíz éve, hogy Géza végleg megszabadult az alkoholizmusától, annak pedig külön örül, hogy problémája nem tett pontot a karrierje végére, és még most is sokan kíváncsiak rájuk.

Jól érzem magam és nagyon büszke vagyok arra, hogy ennyi év után még mindig keresnek, és rengeteg felkérést kapunk.

„A TikTokon nemcsak az alkoholizmusról szóló videósorozatom volt sikeres, hanem a fellépésekről megosztott pillanatokat is szívesen megnézik. Még a húszéves fiatalok is ismerik, szeretik, üvöltve éneklik a dalainkat. Nem gondoltam volna, amikor elkezdtem, hogy ennyire tartósan fenn fogunk tudni maradni, pedig van bőven konkurencia” – mondta a lapnak.
 





 





Ezeket olvastad már?
Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Tüneményes családi fotóval köszöntötte Békefi Vikit férje, Feng Ya Ou

Tüneményes családi fotóval köszöntötte Békefi Vikit férje, Feng Ya Ou

„Csaknem 30 voltam, amikor rászoktam...” – Nocsak, mi derült ki a TV2 sztárjáról

„Csaknem 30 voltam, amikor rászoktam...” – Nocsak, mi derült ki a TV2 sztárjáról

Várkonyi András elárulta, hogyan készülnek az aranylakodalomra

Várkonyi András elárulta, hogyan készülnek az aranylakodalomra

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás