Rúzsa Magdi elképesztő ajándékot kapott Ferenc pápától – Fotó





Felemelő és megható ajándékot kapott az énekesnő.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2023.04.30.
Rúzsa Magdi Ferenc pápa

Rúzsa Magdit az a megtiszteltetés érte, hogy Ferenc pápa előtt léphetett fel a Papp László Budapest Sportarénában. Az aranytorkú énekesnő Facebook-oldalán osztotta meg követőivel, hogy milyen életre szóló ajándékot kapott a fellépést követően.

Rúzsa Magdi 

A képen egy rózsafüzér látható, melynek tokján Ferenc pápa címere és a jelmondata látható: „Miserando atque eligendo”, azaz „Megkönyörült, és kiválasztotta”

A kép mellé ezúttal nem írt kommentárt Rúzsa Magdi, nem úgy egy nappal korábban, amikor a Domine című dal klipjét osztotta meg. Akkor így fogalmazott: „Amikor ez a dal született, elképzelni sem mertem volna, hogy egyszer majd őszentsége előtt fogom előadni. Boldogsággal teli a lelkem.”


Ferenc pápa mottója és címere

Ferenc pápa mind a címert, mind pedig a jelmondatot a püspökké szenteléskor választotta. A kék pajzs fölött a pápai méltóság szimbólumai kaptak helyet, ugyanazok, amelyeket elődje, XVI. Benedek pápa is használt. A pajzson a pápa szerzetesrendjének, a Jézus Társaságának (jezsuiták) emblémája látható: sugárzó nap, amelyen vörössel az IHS betűk, Jézus monogramja látható. A H betűt kereszt koronázza; a betűk alatt három fekete szög van.

Lejjebb a pajzson egy csillag és egy nárdusvirág látható. A csillag az ősi szimbolika szerint Szűz Máriát, Krisztus és az Egyház anyját jelképezi; míg a nárdusvirág Szent Józsefet, az Egyetemes Egyház védőszentjét. Azzal, hogy a pápa ezeket a jelképeket viseli a pajzsán, a Szűzanya és Szent József iránti különleges tiszteletét fejezi ki.

Ferenc pápa mottója Beda Venerabilis Máté ünnepéről szóló 21. homíliájának egyik szakaszából származik, amely így hangzik magyarul: „Látta tehát Jézus a vámost, és mivel rajta megkönyörülvén és őt kiválasztván látta, így szólt hozzá: »Kövess engem.«”.

(VIA)





 





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás