RETRO RÁDIÓ

Eljárást indítanak Harry herceg ellen: megtagadhatják tőle az állampolgárságot





Többször is letagadta drogügyleteit Harry herceg, most azonban kiszaladt száján az igazság. Súlyos következményekkel kell most szembenéznie, elindult az eljárás.



Megosztás
Szerző: sv
Létrehozva: 2023.04.07.
Harry herceg Amerika USA

Harry herceg több helyen kikotyogta már, hogy milyen drogügyletei voltak a múltban: több interjúban mesélt már erről, emellett megdöbbentő részletekkel állt elő könyvében.

Harry herceg nagy bajban van. Fotó: ANDREW MILLIGAN

A Tartalék című könyvében részletesen beszámolt arról, hogy fiatal korában rendszeresen szívott marihuánát, ugyanakkor a keményebb drogokat is rendre kipróbálta, úgy mint a kokaint és számos tudatmódosító gombát. Arról is mesélt, hogy milyen durva hallucinációi lettek a drogoktól, de édesanyja, Diana halála után csak ez tartotta őt életben.

Amivel azonban Harry valószínűleg nem számolt a nagy őszinteségi roham közepette, hogy az Amerikai Egyesült Államoknak ő még nem állampolgára, és csak a vízumának folyamatos meghosszabbításával tartózkodhat az országban. Az USA pedig jelenleg nagyon szigorúan kezeli a drogtörvényt: szinte senkit nem engednek be az országba abban az esetben, ha tudják, hogy a múltban vagy a jelenben fogyasztott kábítószert. 

Könyvének megjelenése után sokan felkeresték a hatóságokat, és felhívták a problémára a figyelmet. Aki valaha járt már az Egyesült Államokban, az tudhatja, hogy a belépés előtt - a vízumhoz - ki kell tölteni egy hosszú kérdőívet. Itt felteszik azt a kérdést, hogy fogyasztott-e az illető valaha kábítószert, illetve hogy volt-e drogfüggő vagy jelenleg az-e. Mindenki, aki nem állt emiatt hivatalos eljárás alatt, az nyugodtan nemmel válaszolhat erre a kérdésre. Minden bizonnyal Harry is így tett, máskülönben nem engedhették volna be az országba. 

Valószínűleg azonban a teljes igazságot letagadta, ami máris a hatóságok félrevezetésének számít, ami önmagában elegendő ahhoz, hogy Harry ellen eljárást indítsanak - írja a The Sun. Harry ellen - most, hogy a nyilvánosság előtt bevallotta drogos múltját - mindenképpen vizsgálatot kell indítania a bevándorlási hivatalnak. Orvosi vizsgálatot kell elrendelni, és ha eskü alatt is vallani fogja, hogy kábítószereket fogyasztott, akkor - a törvények értelmében - meg kell tagadni a hercegtől a vízumot, és állampolgárságot sem kaphat.





 

Az igaz, hogy Harry sok pénzt hoz Amerikának, ugyanakkor volt már arra példa, hogy megtagadták az országba való belépést a hírességektől. 2008-ban például a néhai énekesnőt, Amy Winehouse-t sem engedték be az országba a Grammy-díjátadóra, mert nyilvánosságra került, hogy drogproblémákkal küzd. Nigella Lawson tévés szakácsot sem engedték a londoni repülőtéren felszállni a Los Angelesbe tartó járatra, mert ismeretes volt drogfüggősége. 

 





Ezeket olvastad már?
„Nekem ez a legszebb ajándék” – Soltész Rezső unokája Luxemburgból repül haza nagypapája 79. születésnapjára

„Nekem ez a legszebb ajándék” – Soltész Rezső unokája Luxemburgból repül haza nagypapája 79. születésnapjára

Ennél cukibbat nem látsz! Ebben is utánozza kisfia az Exatlon sztárját – Fotó

Ennél cukibbat nem látsz! Ebben is utánozza kisfia az Exatlon sztárját – Fotó

Megszólalt az Omega-botránnyal kapcsolatban Benkő László fia

Megszólalt az Omega-botránnyal kapcsolatban Benkő László fia

„Én ezt nem merném bevállalni” – Horváth Gréta megosztó videót tett ki, Horváth Éva és Kandász Andi is hozzászólt

„Én ezt nem merném bevállalni” – Horváth Gréta megosztó videót tett ki, Horváth Éva és Kandász Andi is hozzászólt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás