Varnus Xavér csodát tett a düledező templommal





Alig négy hónap telt el azóta, hogy a világhírű orgonavirtuóz megvette a második templomot is, ami egy hirdetésben szembejött vele.



Megosztás
Szerző: Buster
Létrehozva: 2023.03.07.
templom Varnus Xaver orgonaművész

Nyugodtan mondhatjuk, hogy az isteni gondviselés sodorta Varnus Xavér útjába azt a Pápa melletti templomot, ami szinte bizonyosan „halálra” volt ítélve, hiszen tulajdonosa évek óta nem tudta eladni. A Szentlélek már éppen kiköltözőben volt a raktárként funkcionáló épületből, amikor utolsó erejével még egy újságot fújt az orgonaművész elé, benne a hirdetésről szóló cikkel. Xavér ugyan a vámmentes boltba igyekezett, hogy ott üsse el a felszállásig hátralévő időt, de végül a telefonálás mellett döntött, és azonnal ajánlatot is tett az épületre.

Varnus Xavér alig négy hónap alatt újította fel a templomot (Fotó: Facebook)

„Éppen a budapesti reptéren várakoztam, amikor az újságosnál egy szellő meglebbentette az egyik kifüggesztett újság lapjait. A szemem sarkából megláttam, hogy egy eladó templomról írnak benne.”

Mivel érzékenyítve vagyok a templomokra, hiszen Kanadában is vásároltam egyet az óceánparton, kézbe vettem a lapot, és azonnal el is döntöttem, hogy megveszem az épületet

– mondta akkor Xavér, aki alig pár órával később meg is vette az épületet, amellyel komoly tervei voltak. 

Így festett a mezőlaki templom (Fotó: ingatlan.com)


„Pontosan az a tervem vele, amit Kanadában már megvalósítottam, vagyis koncerttermet alakítok ki a belső térben, illetve életre hívok egy tavaszi fesztivált. Olyan sok jót kaptam Magyarországtól, és most eljött számomra az idő, hogy a magam eszközeivel mondjak köszönetet mindenért” – vázolta a Borsnak akkor Xavér, aki azonnal munkához is látott, így mára szinte régi fényében tündököl a mezőlaki templom, ahol még ezen a héten elkezdik beépíteni azt az orgonát, amit a művész Németországból vásárolt meg. Erről Xavér egy posztban tájékoztatta rajongóit. 

Nagyon gyorsan haladnak a munkálatok (Fotó: Facebook)


„Nagy Szabolcs és Nagy Gábor urak áldozatos munkájának eredményeként végéhez közeledik a pusztulástól megmentett mezőlaki Öregtemplom restaurálása, amelyet néhány hónapja vásároltam, s amelyből csodálatos koncertterem lesz hamarosan. Az ősi épület felkészült immár a 2500 sípos orgona fogadására, amelyet ma kezdtek a szakemberek szétszerelni és csomagolni Németországban.”

Ennek a hétnek a végén érkezik a kamion, és másnap az orgona beköltözik új otthonába

– írta.

Jól haladnak a belső munkálatok is (Fotó: Facebook)

 





 





Ezeket olvastad már?
Fürdéshez készül a kebelcsoda – mesés képeket osztott meg Emily Ratajkowski

Fürdéshez készül a kebelcsoda – mesés képeket osztott meg Emily Ratajkowski

Jennifer Aniston álló mellbimbója szinte átdöfi a fehér felsőjét

Jennifer Aniston álló mellbimbója szinte átdöfi a fehér felsőjét

Lehullt a lepel! Kiderült, mi történt a Házasság első látásra sztárjaival

Lehullt a lepel! Kiderült, mi történt a Házasság első látásra sztárjaival

Hoppá! Marics Peti szakmát vált? Nem hiszed el, mit tanult ki

Hoppá! Marics Peti szakmát vált? Nem hiszed el, mit tanult ki

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás