„Azt neveltem belé, hogy igenis teljesíteni kell” – Hódi Pamela a lányáról mesélt





Pamela kislánya, Nati nagyon komolyan veszi a tanulást, rengeteg időt fordít arra, hogy jó jegyeket vigyen haza az iskolából.



Megosztás
Szerző: LM
Létrehozva: 2023.02.02.
Hódi Pamela kislánya megfelelés Nati iskola

Pamelánál arról érdeklődött az egyik rajongója, hogy megy a tanulás Natinak. Az üzletasszony elmondta, nagyon büszke a lányára, ugyanis elképesztően lelkiismeretes, annyira, hogy képes olyasmit csinálni, amit csak nagyon kevesen tennének a korosztályában. Ha egy-egy komolyabb dolgozat előtt áll, félálomból felkel, mert nem biztos a dolgában és felébreszti az anyukáját, hogy gyakorolhasson.

Pamela fontosnak tartja, hogy kislánya jó esélyekkel induljon majd a nagybetűs életbe
Fotó: Markovics Gábor

Nem titok, hogy a diákokra óriási nyomás nehezedik, ha tanulásról van szó. Pamela a Borsnak elmondta, mit gondol erről, szerinte Nati szeretne mindenáron megfelelni a követelményeknek.

„Ez megfelelés saját magának és nekünk is, illetve szeretne az osztályban jól teljesíteni. Nem érzi jól magát azokban a helyzetekben, amikor olyan eredményt diktál be a tanár, akár neki, akár másnak, ami nem annyira jó. Iszonyatosan büszke vagyok rá és örülök neki, amiért így áll a tanuláshoz. Az első osztálytól azt neveltem belé, hogy igenis teljesíteni kell” – mondta Nati anyukája a lapnak és hozzátette, ha kislányával együtt tanulnak, mégis rosszabb jegyet visz haza, annak egyáltalán nem örül, alapvetően viszont nagyon sokat dicséri.

A Bors a témában megkérdezett egy pszichológust, mivel sok tanuló szenved a megfelelési kényszertől

Ha nagyon szigorúan akarom megközelíteni a témát, akkor az éjszakai ébredés szorongásra is utalhat. Büntetés az is, ha haragszik, megsértődik, vagy neheztel rám az anyukám. Ennél sokkal többre megyünk, ha megjutalmazzuk a kicsit, amikor valamit jól csinál

 – javasolta Drelyó Ágnes

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás