A Király írója beszólt Zámbó Jimmynek





A Király című sorozat bemutatója óta szinte nem telik el úgy hét, hogy valami botrány ne lengené be a teret. Most a forgatókönyvíró állt bele a legendába.



Megosztás
Szerző: Buster
Létrehozva: 2023.02.25.
Zámbó Jimmy

Amikor már azt híhetnénk, hogy kezd elülni a vihar A Király című sorozat körül, mindig akad egy jelentkező, aki egy kicsit megkavarja az állóvizet. Most éppen a sorozat forgatókönyvírója kezdett érdekes eszmefuttatásba a HVG podcast beszélgetésében, ahol szóba került az énekes és édesanyjához fűződő viszonya is.  Zomborácz Virág azt fejtegette, hogy a forgatást és forgatókönyvírást megelőzően milyen alapos kutatómunka folyt. Ennek eredményeként kialakították a szereplők jellem és karakterrajzát. A szakember ennél fogva egy minimum döbbenetes megállapítást tett... 

Zámbó Jimmy
Most az alkotók fogalmazták meg nem éppen hízelgő véleményüket Jimmyről  (Fotó: MTI)

Nos, a HVG potcastban most a Jimmyt alakító Nagy Ervinnel és a forgatókönyvíró Zomborácz Virággal készült beszélgetésben ez hangzott el: 

"Nyilván nagyon sok spekuláció van ebben. Volt egy nagyon jelentős kutatómunka, amely során nagyon sok emberrel készült interjú és az azok alapján készült leiratokat mi megkaptuk. Ezekben nagyon pontosan lehetett látni az ellentmondásokat, vagy azt, hogy milyen véleményen van a többség. 

Mi ott azt láttuk, hogy a Jimmynek a személyisége, anélkül, hogy ez egyfajta diagnózisként hangzana,  nárcisztikus, vagy egy nem kiforrott, nem kifejlődőt, nem egészséges, nem teljes személyiség volt. Ennek az okait kutatva jutottunk el az anyafigurához

– mondta a felvételen a forgatókönyvíró, akinek szávaiból kisejlik, hogy véleménye szerint nem volt éppen egészséges anya-fia viszony Jimmy és Anna néni között. 

 

Kik ismerhetné jobban a valóságot, mint Zámbó Jimmy közvetlen családtagjai?

A Ripost megkereste Zámbó Adriánt, aki ugyan nem hallotta az említett felvételt, de miután pontosan idéztük az alkotó gondolatait, röviden reagált.

"Nem tudom, hogy hány bőrt szeretnének lehúzni édesapánkról és miért kell az amlékét sárba tiporni!" – kezdte Adrián. "Értem, hogy a sorozat hatalmas siker lett, de azt már kevésbé, hogy napról-napra jön valaki, aki tovább erősíti azt a negatív képet, amit apuról és a családunkról festettek és amiket a sorozat sajnos kiemelt. Ezt nem tarom fairnek, annak dacára sem, hogy tisztelem az alkotókat. Azt gondolom, hogy abba kellene már ezt hagyni és arról kellene beszélni, hogy apu milyen ember is volt valójában, és nem abból a fikcióból leszűrni a konzekvenciákat, amit a képernyőn láttunk!" 

Sajnos a legtöbb ember nem választja külön az igazságot és a fikciót! 

"Ezért is kéne hatványozottan figyelni arra, hogy mit erősítenek és mit tompítanak erről a téves képről!" – jelentette ki határozottan Zámbó Jimmy legfiatalabb gyermeke. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás