Nagy Alexa bevallotta: veleszületett fogyatékossággal küzd





A színésznő az Instagram-oldalán tett bejegyzésében fejtette ki, mi az, ami nagyon megnehezíti a mindennapjait.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.01.12.
Nagy Alexandra figyelemzavar fogyatékosság veleszületett ADHD

A Barátok közt egykori szereplője önmagát gyakran jellemzi szeleburdinak és figyelmetlennek, ami már gyermekként is megkeserítette az életét, ám csak felnőttként döbbent rá, nem egy személyiségjegyről, hanem a pszichológia által ismert fogyatékosságról van szó.

Alexa mindig is fontosnak tartotta, hogy fejlessze önmagát és tudta, a legnagyobb félelmeit csak úgy győzheti le, ha szembenéz velük. Ez az egyik oka annak, hogy egy főzőműsorba és egy túlélő show-ba is jelentkezett, ami számára különösen nagy kihívást jelentett. 

Miután a csinos színésznő megtudta, hogy ADHD-val – azaz figyelemzavarral egybekötött hiperaktivitással – küzd, teljesen megváltozott az élete, hiszen már nem önmagát vádolta, ha valami nem úgy sikerült, ahogyan azt szerette volna. Vannak napok, amikor az jelenti számára a legnagyobb kihívást, hogy kiteregesse a ruhákat, máskor pedig azt érzi, képes lenne kiforgatni a világot a négy sarkából és annyi energiája van, hogy egy pillanatra sem áll meg. Az, hogy tudja, mivel áll szemben, nem jelenti azt, hogy könnyedén elfogadta: élete végéig ezzel a gyógyíthatatlan betegséggel kell élnie.

„Mindent megtettem, annak ellenére, hogy az ADHD-ém erősen korlátozza a hivatali ügyintézések iránti motivációmat. (...) Akkora levegővel és elszántsággal estem neki a szolgáltatói ügyek megoldásának, mintha át akarnám úszni a Balatont télen vagy lefutni a maratont nyáron, a kettő között meg felugrani a Himalájára. Ám hiába jött az erő, hiába csapódtam be meteorként minden intézménybe és csillogtattam hiper proaktivitásomat, kudarc kudarcot követett. Most itthon ülök és nem akarom elhinni, hogy ennyi energiabefektetés, ennyi utánajárás, várakozás és ennyi csillogás után is pont ott tartok, pont annyi teendővel, mint reggel 7-kor. A meggyötörtségemről már ki sem teszem a fotót…” – írta Alexa az Instagram-oldalán, amivel meglepő módon egykori kolleganője, Görgényi Fruzsina is tudott azonosulni, mivel a bejegyzés mellé azt írta: „Mintha magamat hallanám!” Felvetődik a kérdés, hogy a figyelemzavar mennyire nehezíti meg az életüket, hiszen színésznőként mindkettejüknek rengeteg szöveget kell megtanulniuk...

 





 





Ezeket olvastad már?
Jennifer Aniston álló mellbimbója szinte átdöfi a fehér felsőjét

Jennifer Aniston álló mellbimbója szinte átdöfi a fehér felsőjét

Lehullt a lepel! Kiderült, mi történt a Házasság első látásra sztárjaival

Lehullt a lepel! Kiderült, mi történt a Házasság első látásra sztárjaival

Hoppá! Marics Peti szakmát vált? Nem hiszed el, mit tanult ki

Hoppá! Marics Peti szakmát vált? Nem hiszed el, mit tanult ki

Megjött a várva várt bejelentés a Házasság első látásra című műsorral kapcsolatban

Megjött a várva várt bejelentés a Házasság első látásra című műsorral kapcsolatban

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás