RETRO RÁDIÓ

Barta Sylvia: Az lesz az ajándék, hogy együtt vagyunk





Öt szép és kiegyensúlyozott nő, akik bár különbözőek, sokban hasonlítanak is egymásra. Egyvalamiben mindenképpen: megtalálták a hivatásukban önmagukat. Mindezt úgy, hogy a munkájuk sosem ment a magánéletük rovására!



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.14.
karácsony TV2 együttlét Barta Sylvia szeretet ünnepe

Marsi Anikó

A nyári esküvő után nem volt idejük nászútra utazni. Most viszont a műsorvezető és férje maguk mögött hagyták a fővárost és a napi hajtást – pihentek egy kicsit. A meghitt balatoni esküvő után sem Anikónak, sem a párjának nem volt ideje, hogy pihenéssel, utazással ünnepeljék meg, hogy összeházasodtak. Az építkezés miatt későbbre halasztották a nászutukat.

Hot Magazin címlap
A TV2 női műsorvezetőinek az ünnepek a családról szólnak Fotó: Hot Magazin

Bár nem először, de a festői szépségű Gyulán pihentünk. Gábor szüleitől kaptuk ajándékba az utat, amelyet decemberig lehetett felhasználni. Mindkettőnkre ráfért a pihenés. Nem is csináltunk mást: felkeltünk, megreggeliztünk, és visszabújtunk az ágyba, délután pedig sétáltunk Gyulán. Érdekes találkozásunk is volt! A férjem kirakott egy fotót az Instára, hogy éppen Gyulán pihenünk, a TV2 egykori nagyon kedves sminkeslánya, Nóri pedig felhívott, és meghívott az aznap nyíló szépségszalonjába. Ugyanis időközben hazaköltözött Gyulára. Mondanom sem kell, hogy kapva kaptunk az alkalmon; a lányok kicsit megszépítettek minket. A férjemmel mi voltunk a szalon első vendégei.

Gyula nagyon alkalmas a romantikázásra, lehet sétálni a Fehér-Körös partján, beülni egy kávéra a csodaszép Almásy-kastélyba.

Vitányi Judit

A Tények műsorvezetője még nem tudja, miként alakulnak az ünnepek, egyelőre a díszeket sem találja. A május óta tartó lakásfelújítás miatt rendhagyó karácsonyra készülnek. Másokkal is előfordult már, hogy az építkezés vagy a lakás átalakítása a vártnál később ért véget. Nos, Juditéknál is ez történt, de a vőlegényével rugalmasan kezelik a helyzetet.

Kicsit elhúzódott a felújítás, de azért már látom a fényt az alagút végén

– kezdte nevetve Judit. 

„Emiatt most nem lesz olyan díszes a karácsonyunk, ráadásul egy utazást is beterveztünk, ahonnan csak 23-án érkezünk haza. Arra gondoltunk, hogy most először kipróbáljuk, milyen az, amikor az ember kimarad a nagy karácsonyi felhajtásból. Természetesen lesz fánk, és megadjuk a módját a szentestének, de advent idején külföldön leszünk.” A karácsony közeledtével gyakran megrohanják az emlékek: azokra a szentestékre gondol, amikor még a nagyszülőkkel együtt köszöntötték Jézus születését.

Barta Sylvia

Vallásos családként a hagyományok, az advent időszaka fontos szerepet tölt be mindannyiuk életében. Idén azonban sokkal szerényebben ünnepelnek, mint az elmúlt években! Mélyen benne élnek még a gyerekkori emlékek, amikor a borókabogyóval beillatosított lakásban izgatottan várta, hogy mit hoz a Jézuska. Felnőtté válva azonban már nem az ajándékozáson van a hangsúly.

Bizonyos értelemben szerényebb lesz az idei karácsony, mivel mi, felnőttek úgy döntöttünk, hogy nem ajándékozgatunk egymásnak. Az lesz az ajándék, hogy együtt vagyunk: egymásra hangolódva, finom illatokkal, ételekkel kellemes estéket tervezünk a szeretteinkkel! Nem sóvárgunk elérhetetlen dolgok után, hanem értékeljük azt, ami van! A nagyobbik lányom 19 éves, a kisebbik 17, tehát a gyerekek már nagyok, így egészen más a készülődés is, de az ünnepre való hangolódás ugyanolyan

– mesélte a TV2 csinos időjósa.

A karácsonyi időszak munka szempontjából sűrű Sylvi számára, ennek ellenére náluk már advent első vasárnapjától teljes pompájában áll a karácsonyfa. A férjével 22 évvel ezelőtt ismerték meg egymást, a mai napig boldog házasságban élnek. A titok az egymásra figyelésben rejlik.

„A házasság egy szövetség, a jó alapok fontosak, és ez a kezdetektől megvan nálunk, ahogy az egymás iránti kölcsönös tisztelet és megbecsülés is. Én 30 éves voltam, a férjem 46, amikor egymásba szerettünk, és azóta is jóban-rosszban kitartunk egymás mellett; nekem a férjem egyben a legjobb barátom is.”

Andor Éva

A műsorvezető sosem felejti el a gyerekkorát, amikor a két ünnep között a szűk panelből kiszabadulva leköltöztek a balatoni nyaralóba, ahol hófödte táj és hosszú jégcsapok alkotta mesevilágba csöppentek az öccsével.

Tavaszi lányként sem tudja megunni a telet, akkor sem, ha manapság már kevésbé olyan mesebeli, mint annak idején. Az ünnep varázsa ma is magával ragadja, pedig a híradóban ilyenkor is dolgozik. Évát hálával tölti el, hogy élnek a szülei, hogy az édesapja új párra lelt és nincs egyedül, hogy az édesanyja a mai napig maga készíti az ünnepi menüt.

Andor Éva aggódik szüleiért, akik már nem fiatalok Fotó: BENCE.BARSONY

A szüleim már nem fiatalok, folyton aggódóm. Ha az ember boldog és elégedett, óhatatlanul felbukkan benne a félelem, hogy ezt az állapotot jó lenne nagyon sokáig megtartani! Hálás vagyok, hogy van egy testvérem, akire számíthatok. Hogy már 15 éve boldog vagyok a párommal. Ő is egy nagy ajándék, nagyon szeretjük egymást. Volt bennem félsz, hogy meddig fog tartani. Talán az a titkunk, hogy odafigyelünk egymásra, és vesszük a fáradságot, hogy elmondjuk és kimutassuk a másiknak, hogy szeretjük. Azóta díszítek fát, amióta közös lakásba költöztünk. Úgy érzem, a mai világban picit túlsúlyba került az egó, az »énidő«, a »szeresd magad«. A globális önszeretetből forduljunk kicsit mások felé, mert csodálatos dolog adni és szeretni. És ahogy Kosztolányi mondta, csodát nekem, a vacsorát pedig leves helyett kezdjük a tortával, azaz kell az ünnepbe egy kis lazaság!

Orosz Barbara

A műsorvezető szemében eddig nem látott titokzatosság rejtőzik. Azt mondja, semmi különös – csak boldog! Azt azonban elárulta, hogy élete egyik nagy eseményére készül.

A TV2 reggeli műsora, a Mokka műsorvezetője izgalmas napokat tudhat maga mögött, sőt úgy tűnik, az elkövetkezők is azok lesznek, utazásokkal gazdagítva. Talán attól is boldogabb az eddigieknél, hogy idén francia szerelmével együtt ünnepel.

Tavaly ősszel szerettünk egymásba a párommal, így karácsonykor a szentestét még külön töltöttük, mindenki a saját családjával ülte körül az ünnepi asztalt

– mesélte Barbara. 

26-án utaztam ki Franciaországba, amikor bemutatott a családjának, akikkel csodás napokat töltöttünk. Az idei egészen más lesz: együtt leszünk Cserépfaluban, az én családommal, akik az első találkozás óta családtagként szeretik a páromat, és bár franciául és angolul kommunikálunk, ez senkinek nem okoz problémát. Népes família a miénk, jönnek az öcséim, a szépséges menyasszonyaik, az unokatestvéreim, a zsivány keresztfiaim és a keresztszüleim. Az anyukám istenien főz, nála leszünk szenteste apával, másnap viszont az egész rokonság átvonul a nagymamámhoz, és ott folytatjuk az ünneplést.”

A tévés nem titkolja, hogy rajong a karácsonyért, így a családjában az ünnepek szinte rituálénak számítanak. Így nem csoda, hogy ha ajándékozásról van szó, nem ismer határokat.

A TV2 műsorveztőinek karácsonyi időtöltéséről bővebben olvashatsz a szerdán megjelenő Hot! magazinban.





 





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: Andris a kamerák előtt alázta a sárga földig Petrát – videó

Házasság első látásra: Andris a kamerák előtt alázta a sárga földig Petrát – videó

Körtvélyessy Zsolt: A nyáron lesz időm nyaralni, ami jó és rossz hír egyszerre

Körtvélyessy Zsolt: A nyáron lesz időm nyaralni, ami jó és rossz hír egyszerre

Drámai vallomást tett az Omega sztárja: A kijárat sajnos már közelebb van, mint a bejárat

Drámai vallomást tett az Omega sztárja: A kijárat sajnos már közelebb van, mint a bejárat

Szőke Zsuzsi ledobta a textilt – videó

Szőke Zsuzsi ledobta a textilt – videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás