Békefi Viki gyermekkori álma teljesült: Robin Hood szerelmét alakítja





 A Robin Hood musical főszerepét kapta meg Békefi Viki. Az énekesnő-színésznőt Kovács Áron oldalán láthatja a közönség, de ezen kívül is rengeteg feladata van.



Megosztás
Szerző: e.j.
Létrehozva: 2022.06.21.
siker

Gyerekkori álma vált valóra Békefi Vikinek azzal, hogy szerepet kapott a Robint Hood musicalben. Viki ráadásul nem akármelyik szerepet kapta meg: az egyik főszereplőt, Lady Mariant, Robin Hood szerelmét alakíthatja Kovács Áron oldalán! A darabot június 5-én Szekszárdon, június 27-én Mórahalmon és augusztus 5-én Szarvason láthatja a közönség, ezek közül a mórahalmi darabban találkozhatnak Vikivel, a másik két alkalommal Gubik Petra bújik a főszereplőnő bőrébe.

Mindig erre vágyott

Viki gyerekkora óta rajong Szomor György darabjaiért, és mindig elképzelte, milyen lenne, ha egy-egy szerepben ő állhatna a színpadon.

„A Monte Cristo grófja volt az első rendezése, amibe beleszerettem, utána találtam rá a Diótörő és Egérkirályra és a Robin Hoodra. Hat éve aztán egy darabban szerepeltünk Gyurcival A Gyöngyhajú lány balladájában, és ott szóba került, hogy főszereplőt keres a Diótörőbe, és rám gondolt. Elképesztően boldog voltam, hiszen egy statisztaszerepnek is nagyon örültem volna, nemhogy főszerepnek!” – mesélt a kezdetekről a Metropolnak Békefi Viki.

Az énekes-színésznőt végül tavaly nyáron kérte fel Szomor György a Robin Hood főszerepére, ami igazi ajándék volt Viki számára, hiszen régóta nagy rajongója volt a darabnak.

„Nem hittem el, amikor megkeresett ezzel a lehetőséggel, nagyon szeretem a darab zenei világát. Mondhatnám, hogy eléggé »pofán csapott« a szerep, hiszen teljesen a magaménak érzem. A személyiségemhez ez a szerep áll a legközelebb, rengeteg izgalmas színészi feladat van benne. Rögtön elkezdtem tanulni a szöveget, alig vártam, hogy elkezdődjenek a próbák!” – árulta el Viki. – „Rajtam kívül Pesák Ádám ugrott be a darabba, de mindenkivel hamar megtaláltuk a közös hangot, hiszen más előadásokban is rendszeresen játszunk együtt. Jóban vagyunk szakmán kívül is egymással, nagyon szeretjük egymást. Segítőkész, összetartó csapat vagyunk.”

Kovács Áron oldalán alakítja Robin Hood szerelmét Fotó: Metropol

Eseménydús nyár: szerelmével koncertezik

A Sztárban Sztár leszek! első évadának győztese szerencsésnek érzi magát, amiért szabadúszóként változatos munkákban próbálhatja ki magát. A zenei karrierje is szárnyal, rengeteg koncertje lesz szólóban és a kedvesével, Feng Ya Ouval együtt is.

„A koronavírus időszaka mindannyiunkat megviselt szakmailag is, hiszen nem nagyon voltak fellépések. Amikor viszont kezdett újra beindulni az élet, a feladatok is megtaláltak. Eseménydús nyár elé nézünk, a koncerteken kívül a színház is dübörög. A Robin Hoodon kívül a Monte Cristo grófjában is játszom, augusztusban lesz előadás. A Madách Színházban a Mamma Mia!-ban és a Tizenötödik című musicalekben, a TBG Productionnél A Vadak ura és a Tesla musicalben, illetve a Szent Erzsébetről szóló Az Ég tartja a Földet című darabban is is láthatnak majd a nézők.”

Szerelmével, Feng Ya Ouval sok helyen fellépnek nyáron Fotó: Metropol/SL

Viki azért a pihenésre is szakít majd időt, hiszen vigyáznia kell a hangjára, így egy-egy napra kikapcsolódik majd a párjával és a barátaikkal.

Új kihívás jött az életébe

Viki életében nemrégiben új kihívás jött el: rajzfilmeket szinkronizál, ami színésznőként egy merőben más feladat számára, mint a színpadi munka.

„Beszédes szinkronszerepeim ritkán vannak, inkább énekelni járok a szinkronba. Viszont azt megtapasztaltam, hogy a szinkronban teljesen másként kell beszélni, hangsúlyozni, mint a színpadon. Véleményem szerint rengeteg gyakorlásra és szakmai tapasztalatra van szükség ahhoz, hogy valaki ezen a pályán kiemelkedően teljesítsen, de remélem, hogy ez is egy tartós vonal lesz az életemben.”

Az énekesnő lubickol az új feladatában, ráadásul a keresztgyerekei is nagyon büszkék rá: imádják, hogy a keresztanyukájuk hangját hallhatják egy-egy mesében.

„Boldogan mutogattam nekik, hogy melyik mesékben kaptam lehetőséget. Ezt várom a legjobban egy-egy ilyen munkában, hogy a végén kikérhessem a véleményüket. Remélem, pár év múlva a saját gyermekeinknek mutathatom meg a gyerekmeséket, amikben szinkronizáltam” – fogalmazott mosolyogva az énekesnő.

 





Ezeket olvastad már?
Forog a királynő a sírjában: Meghan már megint botrányosan viselkedik

Forog a királynő a sírjában: Meghan már megint botrányosan viselkedik

Most jött! Kulka Jánost választották Tordy Géza helyére a Nemzet Színészei

Most jött! Kulka Jánost választották Tordy Géza helyére a Nemzet Színészei

Hiába várták Korda Györgyöt és Balázs Klárit: komoly döntést hozott a házaspár

Hiába várták Korda Györgyöt és Balázs Klárit: komoly döntést hozott a házaspár

Emlékszel még a Mrs. Doubtfire sztárjaira? Így néznek ki 31 év után

Emlékszel még a Mrs. Doubtfire sztárjaira? Így néznek ki 31 év után

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás