RETRO RÁDIÓ

„Szégyelltem, hogy nincs mit ennem” – őszintén vallott múltjáról Gáspár Laci





Elképesztő életutat járt be Gáspár Laci. A népszerű énekes húsz évvel ezelőtt szegénységben élt, villanyszerelőként dolgozott és néha napokig ételre sem volt pénze. A tehetsége azonban utat tört magának, a siker pedig mindent elsöprő volt, akár egy tündérmesében.



Megosztás
Szerző: e.j.
Létrehozva: 2022.04.22.
Összezárva Hajdú Péterrel

Gáspár Lacival folytatódik péntek este tíz órakor az Összezárva Hajdú Péterrel. A Life TV sikerműsorában az énekes megkapó őszinteséggel beszél a szakmai és magánéleti sikereiről, kudarcairól. Nem tagadja, hogy a sikert 2003-ban a Megasztár hozta meg számára. Addig nem voltak fellépései, mélyszegénységben élt, aztán mint a mesékben, óriási fordulatot vett az élete.

– A Megasztár idején folyton csörgött a telefonom. Nem titok, hogy az első három helyezettet hívták legtöbbször fellépni, Tóth Verát, Oláh Ibolyát és engem. Ibolya azt mondta, ő nem megy sehova, ő az egészet lesz**ja. Ezért aki őt hívta, azt mondta, hogy akkor Gáspár Laci jöjjön. Alig egy évvel később már túl voltam az ezredik fellépésemen. Ennyit változott az életem – fogalmazott Gáspár Laci.

Fotó: TV2

A TV2 műsora tényleg megváltoztatta az életét, ahogy az anyagi körülményeit is. A Megasztár előtt villanyszerelőként dolgozott, két munka között utazott fel Budapestre aláírni a szerződést.

– Huszonhárom oldalas volt a szerződés, kérdeztem, hogy hol kell aláírni? Rögtön aláírtam. Kérdezték, hogy nem olvasom el? Hiszen az életemről van szó. Erre visszakérdeztem: „Benne van, hogy meghalok? Velem csak az történhet rosszabb annál, mint ahogy addig éltem.” A brigádban a társaim tudták, hogy én már nem fogok oda visszamenni dolgozni, mind tudták, milyen hangom van. Azért kértem, hogy tartsák meg a helyet, mert a tévé világa nem biztosítás. De mégis megváltozott minden, a műsor után rögtön beindult a szekér. Kaptunk egy albérletet Budapesten, minden nap stúdióztam, lemezt készítettem, koncerteztem. Az első lemezem, a Hagyd meg nekem a dalt dupla platina lett, míg a versenyzőtársaim megasztáros dalokat énekeltek fel újra, én már a saját dalaimat vettem fel.

Lacinak a műsor előtt csak egy harminchat négyzetméteres, örökölt lakása volt. Amikor beindult a szekér, eladta a lakást, vett egy telket, építkezni kezdett, mert az volt a legfontosabb számára, hogy legyen egy otthona. Emellett a családját is támogatta anyagilag.

– A szüleimnek is adtam pénzt, a mai napig adok. Anyukám szerinted hol lenne, ha én nem vagyok? A testvéreimnek is segítek, ha kell, de ők nagyon ügyesek és talpraesettek.

Hajdú Péter arra is rákérdezett, mi történt 2013 körül, amikor Laci szakmai sikerei egy időre kissé alábbhagytak. Az énekes úgy véli, túl hirtelen ért el túl sokat, ez okozhatta a problémát.

– Nagyon szerettek engem az emberek. Egy rajongó hölgy mesélte, hogy a Megasztár döntője után a pap a reggeli misén belefoglalta a nevemet a beszédébe. Volt, hogy négy és fél órán keresztül csak dedikáltam. Hónapokon keresztül nem engedték a boltokban, hogy fizessek, mindent ajándékba adtak. Aztán az irigyek megjelentek, kikezdtek. Amikor lett pénzem, luxusautókkal jártam, azt hitték, nagyképű lettem, elszálltam magamtól. Magukból indultak ki. Ugyanolyan ember vagyok, mint akkor, amikor zsíros-cukros kenyeret ettem vagy éppen nem volt pénzem három napig ételre. Amikor a munkahelyemen kajaidő volt, bezárkóztam a vécére és addig nem mentem ki, míg a többiek ettek, mert szégyelltem, hogy nekem nincs mit – emlékezett vissza a múltjára az énekes.





Ezeket olvastad már?
Első gyermekét várja a Next Top Model Hungary sztárja – fotó!

Első gyermekét várja a Next Top Model Hungary sztárja – fotó!

Ez a véleményük a Delta digitális műsorvezetőjéről a hús-vér kollégáinak

Ez a véleményük a Delta digitális műsorvezetőjéről a hús-vér kollégáinak

Metzker Viki mellbimbója utat tör magának

Metzker Viki mellbimbója utat tör magának

Lékai-Kiss Ramóna sosem volt még ilyen szexi: aprócska, párducmintás bikiniben villantotta meg tökéletes testét

Lékai-Kiss Ramóna sosem volt még ilyen szexi: aprócska, párducmintás bikiniben villantotta meg tökéletes testét

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás