Szomorú hír érkezett Cserhalmi György állapotáról





Rossz hírt közölt a Radnóti színház: új időpontot kapott az Antigoné bemutatója, amit Cserhalmi György nélkül játszanak.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.03.02.
betegség

Cserhalmi Györgyöt, a nemzet színészét Teiresziasz szerepére kérték fel, ám egészségügyi okok miatt végül nem tudta vállalni a feladatot.

„Az újraidőzítés oka a sorozatos Covid-megbetegedés, ami nagyon megnehezíti, olykor ellehetetleníti a próbafolyamatot. A produkciónak most azzal is számolnia kell, hogy Cserhalmi György mindannyiunk legnagyobb sajnálatára egészségügyi okokból végül nem tudta vállalni a feladatot.” Porogi Dorka rendező így kommentálta a hírt: „Teiresziasz a jós az Antigonéban, ő a város közösségének igényét, véleményét fogalmazza meg. Szava nem söpörhető félre, mert szakmája legjobbjai közé tartozik: vitathatatlanul többet tud. Cserhalmi kiállása a régi SZFE mellett, valamint a szépséges, szemtelen, nagylelkű székfoglaló beszéde a szakmáról való etikus és árnyalt gondolkodás és a felelősség legmagasabbrendű példája. (Hiszen a színházszakmai össztudás, tapasztalat az örökségünk, és nem kinevezett vezetőről kinevezett vezetőre száll, hanem színészek, színházi emberek adják egymásnak tovább.) – Nagyon sajnálom, hogy most nem dolgozhattunk vele együtt, de mindennél fontosabb, hogy ne veszélyeztessük őt, hogy még sokáig legyen a közös munkára esély. Az előadásba pedig nem hívunk erre a szerepre helyette más vendégművészt. A társulat nélküle, másfajta módon próbálja meg megfogalmazni Teiresziasz bölcsességét és megkerülhetetlenségét.” – tette hozzá a rendező – amit a teátrum oldalán közöltek.

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás