Rubint Réka attól rettegett, hogy Norbi elhagyja





Nehéz utat járt be Rubint Réka, míg megtalálta a lelki békéjét. A fitneszedző Hajdú Péternek beszélt az élete fordulópontjairól.



Megosztás
Szerző: e.j.
Létrehozva: 2022.03.18.
Összezárva Hajdú Péterrel Rubint Réka

Rubint Rékával folytatódik péntek este 22 órától az Összezárva Hajdú Péterrel új évada. A LifeTV sikerműsorában a fitneszedző kendőzetlenül vall az életéről, többek között az egyik legnagyobb döntéséről: amikor úgy döntött, hogy megvalósítja önmagát, önálló brandet épít és kilép férje, Schobert Norbert árnyékából.

– Huszonegy évvel ezelőtt, amikor Norbit megismertem, havi öt-hétszázezer forintot kerestem; reggel héttől este tízig minden nap aerobicórákat tartottam. Aztán jött Norbi, aki azt mondta, itt a szép szentendrei ház, alapítsunk családot, nekem nem kell dolgoznom. Jöttek sorban a gyerekek, de neki úgy volt jó, hogy otthon vagyok. Amikor Lara és Norbika kicsit nagyobbak lettek, feltettem magamnak a kérdést, hogy boldog vagyok? A válasz az volt, hogy majdnem. A légzésterapeutámnak elmondtam, mi hiányzik az életemből: aerobicórákat szeretnék tartani. A terapeutám azt mondta erre, az az én bajom, hogy nem Rubint Réka életét élem, hanem Schobert Norbiét – árulta el Hajdú Péternek Réka.

Fotó: LifeTV

A fitneszedző ezután elmondta a férjének, hogy mi a vágya, de ő nem vette komolyan a törekvéseit, főleg mert Réka akkor már várandós volt a harmadik gyermekükkel, Zalánnal. Rékának végül a légzésterapeutája unszolása kellett, hogy merjen változtatni a saját és családja boldogsága érdekében, ami fontos volt, mert már előtte is éveken át sokan kritizálták őt.

Senki nem tudja, milyen utat jártam be addig, míg én Schobert Norbi barátnője, menyasszonya, felesége lettem. Kismamaként is sokan bántottak, amiért nem híztam meg. Közben édesapám, a mindenem, elment otthonról. Elkezdtem a saját kapcsolatomba belevinni azt a félelmet, hogy mi lesz, ha egyszer engem is elhagy Norbi. Mert egy kislány a kapcsolatát általában a szülei kapcsolatára asszociálja. Végül szembenéztem a félelmeimmel és megtanultam nem félni. A légzésterapeutám megtanította, hogyan találjam meg a Rubint Rékához vezető utat.

Réka azóta boldog és kiegyensúlyozott, megtalálta az arany középutat a munkában és a családi életben is. Az viszont a mai napig elképeszti, milyen gyűlölethullámot képes kiváltani az emberekből.

– Amikor beírják nekem a Facebookon kommentben, hogy az nem munka, hogy egy hétvégén öt-hat városban tartok órát, inkább mennék kapálni, mindig mosolygok. Itt látszik meg, hogy az emberek mennyire tele vannak előítéletekkel. Tisztelet a kivételnek, de a többségnek fogalma sincs arról, hogy egy hatvanperces aerobic órát megtartani nyáron, a tűző napon milyen. Majd ezután közös fotókat készíteni száz emberrel, beülni a kocsiba, háromszázötven kilométer utazás után pedig megint felállok a színpadra és megcsinálom ugyanezt. Én azt mondom, hogy ez is egy nagyon kemény munka.

Genetikai selejtnek nevezte a tanára

Rubint Réka a gyerekkoráról beszélve azt is elmondta, kislányként utálta a testnevelést.

– A tesiórákat úgy kerültem, mint macska a forró kását. Ennek köszönhetően, amikor elkerültem egészségügyi szakközépbe, a tornatanárom meg akart buktatni. „Réka, maga egy genetikai selejt.” Ezt mondta. Tesiből bukásra álltam, majd megadta a kegyelemkettest, mert minden másból ötösre álltam. Ezután átmentem egy másik iskolába. Ha valaki ekkor azt mondja nekem, hogy Magyarországot fogom tornáztatni, nem hiszem el! – emlékezett vissza nevetve, jóllehet a tanártól kapott sértés mély nyomokat hagyott benne.

Mindenképpen be akarta bizonyítani, hogy nem „selejt”, ezért sportolni kezdett.

– Minden okkal történik, minden úgy jó, ahogy van. Elképzelhető, ha ő ezt nem mondja nekem, akkor nem indulok el ezen a pályán.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás