RETRO RÁDIÓ

Ők azok a magyar sztárok, akik kiállnak a környezetünkért





Sztárok is kampányolnak a környezetvédelem mellett, ami segíthet abban, hogy egyre több ember megértse annak fontosságát.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.02.03.
kampányoló sztárok

A környezetvédelem napjaink egyik legfontosabb kérdése, hiszen a Föld folyamatos szennyezése egyre súlyos problémákat okoz . A Metropol összeszedte azt a 10 sztárt, akik igyekeznek odafigyelni arra, hogy ők és a követőik is felelős döntéseket hozzanak.

Puskás-Dallos Peti

Magyarország egyik legkörnyezettudatosabb sztárja, aki Instagram-oldalán gyakran olyan eseményekről, kezdeményezésekről számol be, amivel ő is hozzájárul a tisztább környezethez. Az énekes egyébként vegán életmódot is folytat, amelyről korábbi interjúk alkalmával kiderült, hogy részben az állatokért és a fenntartható jövőért teszi.

– A vásárlók megtévesztésének tartom a csomagoláson feltüntetett boldog csirkéket, a füves réteken legelésző bocikat. Ezzel együtt nem a hátsó kertekben törődéssel állatnevelő nagymamák ellen „lázadok” vegánságommal, hanem egy fenntartható-etikus jövőért, ahol újra megtaláljuk az egészséges harmóniát a természettel a nagyüzemi tenyésztés nélkül legfőképpen. A változás a világ része, most pedig hatalmas szükségünk van rá, hogy részt vegyünk benne mindannyian és megoldásokat találjunk magunkért és a bolygónkért” – magyarázta az énekes-színész Instagram-oldalán.

A házaspár elkötelezett környezetvédő Fotó: Bors/Móricz István

Puskás-Dallos Bogi

Férjéhez hasonlóan ő is nagyon fontosnak tartja a környezetvédelmet.

– Fel kell hívnunk a figyelmet ezekre a kérdésekre, láthatunk erre több példát külföldön is: a Golden Globe-on és az Oscar-átadón vegán menüt szolgáltak fel. Úgy gondolom, ha lehetőségünk van arra, hogy beszéljünk ezekről a dolgokról, akkor tegyük is meg!” – nyilatkozta korábban az énekesnő.

Pumped Gabo

A fiatal sztár sokak fejében még mindig a „bulizógép”, de mostanában egyre több posztjában igyekszik mindenki figyelmét felhívni a környezetvédelem fontosságára. Persze azért mindezt igyekszik úgy tenni, ahogy a követői megszokták tőle.

– Ha te is szeretnéd, hogy gyermekeid, unokáid örömben, nyugalomban mehessenek a 2050-es Balaton Soundra, akkor légy ott te is 09. 24-én a Globális Klímasztrájkon!” – szólította fel követőit korábban, most pedig meztelenül fotóztatta magát, kezében egy táblával, hogy így védje meg a Fertő tavat.

Fotó: Facebook

Kőnig Anna

Az Exatlon egyik korábbi versenyzője influenszerként tevékenykedik, és ő sem közömbös a Földet érintő problémákkal szemben. Egyszer például Puskás-Dallos Petivel ültetett együtt fát.

– A WWF és a @watchgames.seemore együttműködésének köszönhetően ma együtt tettünk egy élhetőbb bolygóért, és azért ültettünk közösen, hogy ellentételezzük a férfi kézilabda-Európa-bajnokságra érkező sportolók utazásával járó CO2-kibocsátást” – írta az esemény után az Instagram-oldalán.

Fotó: TV2

Ábel Anita

– Köszönöm a kihívást! Kedvenc kulacsomban, amit barátnőmtől kaptam, gyógytea szűrt vízből. Tegyünk a Földünkért. Legyen a július műanyagmentes – szólalt fel korábban az eldobható palackok ellen a műsorvezető.

Fotó: Bors/Bánkúti Sándor

Világsztárok is harcolnak a jó ügyért

Julia Roberts: Számos ökobarát dokumentumfilmben vett részt, ráadásul az UNICEF-fel karöltve népszerűsít bioüzemanyagokat.

Leonardo DiCaprio: Az egyik legismertebb környezetvédő a sztárvilágban. Többek között az Utolsó óra című film szerzője, narrátora és producere, amely radikális képekkel mutatja be a klímaváltozás hatásait és a Föld pusztulását.

Angelina Jolie: A színésznő még korábbi férjével, Brad Pitt-tel egy közös alapítványt is létrehozott. Leginkább a természeti erőforrások védelméért és a vadvilág megőrzéséért küzd.

Brad Pitt: 2005-ben a Katrina-hurrikán által sújtott New Orleansban, egy általa létrehozott alapítványon keresztül, százötven fenntartható házat építtetett.

Cameron Diaz: A színésznő Cameron Diaz megmenti a világot című sorozatával és egy környezetvédelmi könyvvel is igyekszik jobb világot teremteni.





Ezeket olvastad már?
Megműtötték a TV2 dögös énekesét

Megműtötték a TV2 dögös énekesét

Itt a friss lista, ők a világ leggazdagabbjai

Itt a friss lista, ők a világ leggazdagabbjai

A Next Top Model Hungary versenyzője döntést hozott: Az volt a taktikám, hogy nem fogom elolvasni a kommenteket

A Next Top Model Hungary versenyzője döntést hozott: Az volt a taktikám, hogy nem fogom elolvasni a kommenteket

Katalin hercegné mindig is Diana útját járta, videón a bizonyíték

Katalin hercegné mindig is Diana útját járta, videón a bizonyíték

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás