Lesújtó hír érkezett! Meghalt a „forró ajkú” színésznő





Elhunyt csütörtökön 84 éves korában Sally Kellerman Oscar-és Emmy-díjra jelölt színésznő, aki Robert Altman 1970-ben készült MASH című vígjátékában aratta egyik legnagyobb sikerét.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.02.25.
gyász

A színésznő Los Angeles környéki, Woodland Hills-en fekvő otthonában, szívproblémák következtében halt meg - közölte menedzsere és szóvivője, Alan Eichler.

Kellerman filmes és televíziós pályafutása több mint 60 éven át tartott. Szerepelt a Vissza a suliba című vígjátékban 1986-ban, és Robert Altman filmjeinek visszatérő sztárja volt: 1970-ben a MASH, 1992-ben A játékos és 1994-ben a Divatdiktátorok című produkcióiban játszott.

De a legismertebb szerepe Houlihan őrnagy volt a MASH című vígjátékban, amely a koreai háború idején játszódik. A film kulcsjelenetében a sátrat, ahol Houlihan éppen zuhanyozik, felhúzzák, és a kiszolgáltatott nő az éljenző férfiak közönsége elé tárul. „Ez nem kórház, ez egy elmegyógyintézet!” - üvölti a parancsnokának.

Forró ajkak” becenevét pedig onnan kapta, hogy a filmbeli katonai táborban titokban kihangosított légyottján azt kéri a Robert Duvall alakította Burns őrnagytól, hogy csókolja meg „forró ajkait”.

A filmet öt Oscar-díjra jelölte az amerikai filmakadémia, Kellerman a legjobb női mellékszereplő díjára volt esélyes.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás