Az elvtársak felakasztották az ismert futballistát, az énekesnő szerelmét – Itt az előzetes – Videó!

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára időzítette legújabb tévéfilmjének előzetesét a Megafilm, ugyanis Az énekesnő több mint egy szerelmi történet. A kommunista diktatúra működésének a lenyomata, amikor egy koncepciós perben a hatalmi gépezet kötél általi halára ítélhetett egy válogatott labdarúgót.

Megosztás
Szerző: metropol
2022.02.25. 12:30
szerelem politika halál

Az 50-es években az énekesnő és a futballista szerelme a politikai hatalom megfélemlítési játszmájának az eszközévé vált. Szűcs Sándor és Kovács Erzsi tragikus történetének állít emléket Vitézy László legújabb tévéfilmje, Az énekesnő, amelyet a Duna TV tűz műsorra 2022. március 25-én , 20.45-től.

Bár az előzetes alatt is a Rejtély című Kovács Erzsi-dal szól, Az énekesnő mégsem életrajzi film – hiszen a történetben számos fikciós szál is fut – hanem egy tökéletes korrajz arról az időről, amikor a kommunista eszméket szolgálva bárkit kényszermunkatáborba, vagy börtönbe zárhattak és akár halálra is ítélhettek.

Vali (Bánovits Vivianne), az ünnepelt énekesnő és Vince (Herczegh Péter), a legendás focista szenvedélyes szerelmét nem nézte jó szemmel a „szocialista erkölcs” Fotó:Megafilm/Dombóvári Tamás

„Szükség van a szembenézésre, úgy is fogalmazhatok, hogy ez a film az »elmaradt nürnbergi per« helyett készült” – mondta Vitézy László rendező. Alkotóként minden történet érdekel, ami emberi és itt egy olyan drámára találtam, amelyen keresztül meg lehet fogni a létező szocializmus szörnyűségét, mert átélhető, átérezhető.”

Vitézy László rendező az Astoriában játszódó jelenet forgatásán Fotó: Megafilm

A film története szerint Vali, az ünnepelt énekesnő és Vince, a legendás focista szenvedélyes szerelmét nem nézte jó szemmel a „szocialista erkölcs”. Éppen ezért kapóra jött az elvtársak politikai tervéhez, amely szerint egy halálos ítélettel végződő koncepciós perrel akadályozzák meg az összes magyar labdarúgóklasszis külföldre igazolását.

Ez Magyarországnak az a pillanata, amikor a szovjet kommunista rendszer Magyarország történelmének és emlékezetének a lelkét tarkón lövi. Ez a halál pillanata. Ez az érzelmek és a lelkek fenyegetés általi megszerzése, egy olyan kor, amelyben nyom nélkül el lehetett tüntetni egy embert, nyom nélkül el lehetett tüntetni egy világklasszis futballistát – mesélte Vitézy László rendező.

Plakát: Megafilm

A Megafilm produkciójának két főszereplője Bánovits Vivianne és Herczegh Péter. További főbb szerepekben többek között Tóth Ildikó, Szarvas József, Györgyi Anna, Fesztbaum Béla, Dörner György, Reviczky Gábor és Pindroch Csaba látható. A rendező, Vitézy László, a filmet a Helmeczy Dorottya–Kálomista Gábor producerpáros jegyzi.

 

Ezeket olvastad már?
Megidézte Dianát, így tündökölt Katalin hercegné

Megidézte Dianát, így tündökölt Katalin hercegné

Szombathy Gyula: Újra meg kellett tanulnom beszélni

Szombathy Gyula: Újra meg kellett tanulnom beszélni

Hoppá: Polgár Tünde ismét Gáspáréknak üzent?

Hoppá: Polgár Tünde ismét Gáspáréknak üzent?

Feladta magát a tinédzser, aki leszúrta a híres rappert

Feladta magát a tinédzser, aki leszúrta a híres rappert

Hírlevél feliratkozás

Top hírek

Ezek is érdekelhetik