Az elvtársak felakasztották az ismert futballistát, az énekesnő szerelmét – Itt az előzetes – Videó!





A kommunizmus áldozatainak emléknapjára időzítette legújabb tévéfilmjének előzetesét a Megafilm, ugyanis Az énekesnő több mint egy szerelmi történet. A kommunista diktatúra működésének a lenyomata, amikor egy koncepciós perben a hatalmi gépezet kötél általi halára ítélhetett egy válogatott labdarúgót.



Megosztás
Szerző: metropol
Létrehozva: 2022.02.25.
szerelem politika halál

Az 50-es években az énekesnő és a futballista szerelme a politikai hatalom megfélemlítési játszmájának az eszközévé vált. Szűcs Sándor és Kovács Erzsi tragikus történetének állít emléket Vitézy László legújabb tévéfilmje, Az énekesnő, amelyet a Duna TV tűz műsorra 2022. március 25-én , 20.45-től.

Bár az előzetes alatt is a Rejtély című Kovács Erzsi-dal szól, Az énekesnő mégsem életrajzi film – hiszen a történetben számos fikciós szál is fut – hanem egy tökéletes korrajz arról az időről, amikor a kommunista eszméket szolgálva bárkit kényszermunkatáborba, vagy börtönbe zárhattak és akár halálra is ítélhettek.

Vali (Bánovits Vivianne), az ünnepelt énekesnő és Vince (Herczegh Péter), a legendás focista szenvedélyes szerelmét nem nézte jó szemmel a „szocialista erkölcs” Fotó:Megafilm/Dombóvári Tamás

„Szükség van a szembenézésre, úgy is fogalmazhatok, hogy ez a film az »elmaradt nürnbergi per« helyett készült” – mondta Vitézy László rendező. Alkotóként minden történet érdekel, ami emberi és itt egy olyan drámára találtam, amelyen keresztül meg lehet fogni a létező szocializmus szörnyűségét, mert átélhető, átérezhető.”

Vitézy László rendező az Astoriában játszódó jelenet forgatásán Fotó: Megafilm

A film története szerint Vali, az ünnepelt énekesnő és Vince, a legendás focista szenvedélyes szerelmét nem nézte jó szemmel a „szocialista erkölcs”. Éppen ezért kapóra jött az elvtársak politikai tervéhez, amely szerint egy halálos ítélettel végződő koncepciós perrel akadályozzák meg az összes magyar labdarúgóklasszis külföldre igazolását.

Ez Magyarországnak az a pillanata, amikor a szovjet kommunista rendszer Magyarország történelmének és emlékezetének a lelkét tarkón lövi. Ez a halál pillanata. Ez az érzelmek és a lelkek fenyegetés általi megszerzése, egy olyan kor, amelyben nyom nélkül el lehetett tüntetni egy embert, nyom nélkül el lehetett tüntetni egy világklasszis futballistát – mesélte Vitézy László rendező.

Plakát: Megafilm

A Megafilm produkciójának két főszereplője Bánovits Vivianne és Herczegh Péter. További főbb szerepekben többek között Tóth Ildikó, Szarvas József, Györgyi Anna, Fesztbaum Béla, Dörner György, Reviczky Gábor és Pindroch Csaba látható. A rendező, Vitézy László, a filmet a Helmeczy Dorottya–Kálomista Gábor producerpáros jegyzi.

 





Ezeket olvastad már?
Hoppá! Marics Peti szakmát vált? Nem hiszed el, mit tanult ki

Hoppá! Marics Peti szakmát vált? Nem hiszed el, mit tanult ki

Megjött a várva várt bejelentés a Házasság első látásra című műsorral kapcsolatban

Megjött a várva várt bejelentés a Házasság első látásra című műsorral kapcsolatban

Rendkívüli bejelentés érkezett Bochkor Gáborról

Rendkívüli bejelentés érkezett Bochkor Gáborról

Kókuszvízzel és rizsszemekkel tisztították meg Jákob Zoli lelkét – Video

Kókuszvízzel és rizsszemekkel tisztították meg Jákob Zoli lelkét – Video

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás