„A legmerészebb álmaimban sem mertem volna gondolni” – Oláh Vilmos a Real Madrid stadionavatóján fog gitározni





Szinte hipnotizálta a zsűrit a Duna Televízióban lenyűgöző produkciójával a Virtuózok V4+ idei évadának döntőjében Oláh Vilmos. Itt hallotta őt gitározni a Három Teno­rok egyike, Maestro Plácido Domingo is.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.12.20.
fellépés

Világhírű művészek kaptak helyet a Virtuózok V4+ ítészei között, ami már önmagában is óriási megtiszteltetés volt a versenyben továbbjutott gitárművésznek, Oláh Vilmosnak.

Győztesnek érzi magát

„Rengeteg tapasztalatot és élményt szereztem, s bár nem kerültem a nyertesek közé, mégis győztesnek érzem magam” – kezdte a Borsnak Vilmos, vagy ahogyan a legtöbben becézik, Vili. A fiatal gitárművészt az a megtiszteltetés érte, hogy Maestro Plácido Domingo személyesen hívta meg Madridba. Az operaénekes-karmester élő adásban invitálta meg őt a Real Madrid futballcsapat stadionjának díjátadó ünnepségére, ahol fellépőként állnak majd nagyközönség elé.

„A legmerészebb álmaimban sem mertem volna gondolni, hogy a Maestro meghív erre a koncertre! Felhőtlen boldogságot éreztem, amikor kimondta, és tudatosult bennem, hogy valóban előadóként állhatok majd a stadionban” – mesélte örömmel Vili, aki számára hatalmas motivációt jelentenek a spanyol operaénekes szavai.

Vili álma teljesült a Maestro meghívásával Forrás: képernyőfelvétel

Első meccs, élőben

Ez a pillanat igazán inspiráló volt a számomra és megerősített abban, hogy valóban érdemes továbbmennem ezen az úton” – árulta el érzéseit a mindössze 18 éves virtuóz, s kifejtette, hogy több szempontból is felejthetetlen élmény lesz számára a nagyszabású koncert.

„A Maestro nem véletlenül hívott meg: a futball a kedvenc sportom, ráadásul Real Madrid-drukker vagyok. Még egyetlen meccsüket sem láttam élőben, Madridban sem jártam, sőt külföldön sem, de továbbmegyek: még egyetlen futballmérkőzést sem láttam élőben, úgyhogy sok első élményben lesz részem!” – tette hozzá izgatottan a gitárművész.

Vannak elképzelései

A megújult stadiont a tervek szerint 2023-ban adják majd át, Vilinek azonban már vannak elképzelései azzal kapcsolatban, hogy milyen darabbal örvendeztetné meg legszívesebben a nagyérdeműt.

Úgy gondolom, Spanyolországhoz a legméltóbb Joaquin Rodrigo: Aranjuez Concierto – Adagio című darabja lenne. Óriási öröm volna ezt a darabot játszani Plácido Domingo karmesteri vezetése mellett” – árulta el Vili. L. M.

Szívbemarkoló pillanatok

A zene szeretetét az anyatejjel szívta magába, ugyanis a családjában mindenki játszik valamilyen hangszeren. Vili még beszélni sem tudott, de már akkor egy műanyag gitárt választott magának a játékboltban.

„Kiskoromban a gitárt fogtam meg először, és azóta sem tudtam elengedni. Zeneiskolába jártam, majd a Bartók Béla Konzervatóriumba is felvettek, ahol négy éven át Szilvágyi Sándor tanár úr tanítványa voltam. Meghatározó szerepet töltött be az életemben, az ezüstérem kettőnk sikere” – mondta Vili szomorúsággal a hangjában, hiszen szeretett tanára már nem érhette meg, hogy lássa a sikerét.





Ezeket olvastad már?
Köldökig érő dekoltázst villantott a nagymellű modell

Köldökig érő dekoltázst villantott a nagymellű modell

Mészáros Nóra: Minél távolabb van az ember, annál jobban megismeri önmagát

Mészáros Nóra: Minél távolabb van az ember, annál jobban megismeri önmagát

Angelina Jolie tovább háborúzik Brad Pittel

Angelina Jolie tovább háborúzik Brad Pittel

Meglepő dolgot árult el Kulka Jánosról az Országos Mentőszolgálat

Meglepő dolgot árult el Kulka Jánosról az Országos Mentőszolgálat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás