RETRO RÁDIÓ

„Ki tudja, meddig lesz még holnap?” – Keresztes Ildikó aggódik anyukája állapota miatt





Keresztes Ildikó mindenben segíti idős édesanyját, akinél megjelentek a demencia első jelei. Az énekesnő fél a jövőtől, mert nem tudhatja, nem lesz-e rosszabb a holnap.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.30.
SZÍVSZORÍTÓ VALLOMÁS

Keresztes Ildikónak nehéz beszélnie az édesanyjával való kapcsolatáról. Nap mint nap eszébe jut, ha az idősödő asszonyra néz, hogy már nem sokáig lehetnek együtt. Éva néninél ráadásul megjelentek a demencia első jelei is. Ezt a tényt pedig nagyon nehéz elfogadnia Ildikónak – írja a Bors.

Nagy bennem a lelkifurdalás, mert nem tudom a helyzetet megfelelő türelemmel és elfogadással kezelni. Mindennap küzdök édesanyám betegségével, féltem őt, hiszen egyre több mindent felejt el – kezdte a lapnak az énekesnő.

Ebben senki nem tud segíteni

Szerencsére Ildikó anyukája még nincs olyan állapotban, hogy külső segítségre szorulna, de az énekesnőnek mindennap meg kell küzdenie azokkal a gondolatokkal, hogy bármikor rosszabbodhat a helyzet.

Nem tudom, hogy mikor jön el az az idő, amikor már nem tud magáról gondoskodni, de ha eljön, egy olyan megoldást kell találnunk, amit az ő és az én lelkem is elfogad. Ebben a szituációban valójában senki nem fog tudni segíteni. Jöhet bármilyen külső támogatás, a kapcsolatunkban csak ketten vagyunk – tette hozzá Ildikó.

„Mindig elmondom neki, hogy nem egy ilyen szörnyű gyereket érdemelt volna, de ő folyton elhessegeti ezt” – Fotó: Ripost

Nincs egyedül

Ildikó édesanyja nem él magányosan, a húgával laknak egy budapesti lakásban, tíz percre az énekesnőtől. Ildikó szerint Éva néninek jót tesz, hogy nincs egyedül, de a nagynénje sem segítség.

Ő rokkantnyugdíjas és szintén kicsit demens. Nagyon jól kijönnek egymással, de figyelnem kell rájuk – mondta Ildikó, aki sokat köszönhet az édesanyjának.

Ő nagyon szociális, hisz a szeretetben. Biztos vagyok benne, hogy minden jót, ami bennem van, tőle örököltem. A szeretetet, a kitartást és a melótmesélte a Borsnak.

Ildikó az elmúlt időben rengeteg embert elveszített, amitől rájött, hogy hiába akarjuk, nem uralhatjuk a világot.

Nagyon kicsik és törékenyek vagyunk, és ez nem csak a kortól függ. Ránézek az édesanyámékra, és elgondolkodom, ki tudja, meddig lesz még holnap?

Problémás gyermek

Ildikónak nem született gyereke, azonban úgy érzi, most mégis kapott egyet az élettől. Szeretné visszaadni az édesanyjának azt a gondoskodást, amit gyermekkorában ő kapott. Bár tudja, sosem volt igazán jó gyerek.

Mindig elmondom neki, hogy nem egy ilyen szörnyű gyereket érdemelt volna, de ő folyton elhessegeti ezt. Pedig szó szerint uralkodtam az édesanyám felett – emlékezett vissza fiatalkorára az énekesnő.

A két nő habitusa eltérőbb nem is lehetne, ami a mai napig rengeteg feszültséget szül.

Még ebben a helyzetben is folyamatosan vitatkozunk. Édesanyám a világ legjobb embere, mindig másokat helyez maga elé. Én sokkal keményebb vagyok, és nincs türelmem – mondta Ildikó, aki ha a jövőbe néz, csak egészséget szeretne a családjának.

– A többit valahogy majd megoldjuk.

Megvilágosodás

Keresztes Ildikó az elmúlt öt évben elkezdte másképp látni a világot. Elégedettnek és hálásnak érzi magát, és szeretné az életét jól élni.

Élni akarok az élettel, és nem visszaélni. Jól érzem magam a bőrömben – mondta az énekesnő a Borsnak.

Ildikó sok mindent másképp csinálna, ha újrakezdhetné és szerinte, aki nem így vélekedik, az nem mond igazat.

Legkedvesebb ünnep

Ildikó idei karácsonya gyorsan eltelt, és még mindig nem ért a végére azoknak a találkozóknak, amelyeken ajándékozni szeretne.

A családdal nehéz egyeztetni. Sokan vagyunk, és mindenki máskor ér rá – mesélt az idei ünnepről az énekesnő.

Ildikó szerint az év legszebb ünnepe a karácsony, bár akkor volt igazán jó, amikor még gyerekként élvezhette a csodát, amit a szülei megteremtettek otthon.





Ezeket olvastad már?
Elárulta magát az imádnivaló magyar énekesnő? Kislányt hordhat a szíve alatt

Elárulta magát az imádnivaló magyar énekesnő? Kislányt hordhat a szíve alatt

„Soha életedben nem csillogtál még így!” – Tóth Gabi fotóval jelentette be a váratlan örömhírt, záporoznak a gratulációk

„Soha életedben nem csillogtál még így!” – Tóth Gabi fotóval jelentette be a váratlan örömhírt, záporoznak a gratulációk

„Én nem bírom ezt tovább csinálni” – kamerák előtt omlott össze zokogva a TV2 sztárja – videó

„Én nem bírom ezt tovább csinálni” – kamerák előtt omlott össze zokogva a TV2 sztárja – videó

Tolvai Reni: Meztelenül érkeztem

Tolvai Reni: Meztelenül érkeztem

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás