RETRO RÁDIÓ

Megdöbbentő fordulat: bejárónőjére hagyta lakását Csűrös Karola





A színésznő hagyatéka a számtalan tévés és színpadi ereklye mellett egy angyalföldi, Dunára néző, örök panorámás ingatlan, amelynek piaci értéke megközelíti a 200 millió forintot. Csűrös Karolának nem született gyermeke, vér szerinti rokona nincs, az öröksége a jog szerint Horváth Ádám unokáira szállna. Ha Karcsi nem rendelkezett volna másképp...



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.12.09.
Meglepő

Csendben aludt el november 24-re virradó reggelre az ország egyik kedvenc színésznője, Csűrös Karola. A színésznő 85 éves korában távozott közülünk, fájdalmas űrt hagyva maga után – írja a Bors.

Karcsi (így nevezték a barátai – a szerk.) szomszédai jól ismerték a híresség mindennapjait, tudták, hogy hány körül érkezik az ápoló és hogy milyen rendszerességgel jelenik meg a bejárónő is, aki nemcsak a lakást tartotta tisztán, hanem az évek alatt igen jó barátságot is kialakított a színésznővel.

Nagyon jól kijöttek egymással, amolyan anya-lánya viszonyban voltak már nagyon hosszú ideje – mesélte a Borsnak az egyik lakó, aki nem kívánt névvel nyilatkozni.

Őszintén szerették egymást, a kapcsolatukban szó sem volt anyagi érdekekről, egy idő után mégis elkezdte mondogatni Karcsi, hogy mivel ez a hölgy áll hozzá a legközelebb érzelmileg, azt szeretné, ha a halála után ő kapná meg a lakást örökségül. Bár nagyon szerette Ádám unokáit, mégis így rendelkezett – magyarázta a szomszéd.

A Bors információi szerint Csűrös Karola nemcsak szóban hagyta meg, hogy a halála után ki mit örököljön, hanem írásban is, ami a joggyakorlat szerint érvényes végrendeletnek számít, és ebben az iratban bizony tényleg a szeretett bejárónő van megnevezve örökösül, és nem a színésznő elhunyt férjének rokonsága. A pletykák szerint a család nem teljesen elégedett a testamentummal, szerintük nem életszerű, hogy egy ilyen komoly értékkel bíró ingatlant a volt tulajdonosa csak úgy odaajándékozzon valakinek, aki nem tagja a családnak, és „csak” az elmúlt években sodródott a színésznő mellé.

Biztosan nem lesz könnyű megegyeznie majd a családnak és a jó barátnak, még annak ellenére sem, hogy a felek inkább a békére törekednek – mondta a házban lakó.

Ádám családja és a bejárónő is nagyon kedves emberek, egyikük sem olyan harácsolós fajta, akit csak a pénz érdekel. Mindannyiukat megrázta Karcsi halála, bár tudták, hogy nagyon rossz fizikai és inkább lelkiállapotban volt, bíztak benne, hogy egy kis időt még itt marad és vidámmá teszi a mindennapjaikat. Karcsi nagyon vicces volt, nem ismerek olyan embert, aki nem érezte volna jól magát a társaságában – fejezte be a házban lakó. A hagyatéki eljárás a tapasztalatok szerint hosszú hónapokig is eltart majd, pláne, ha jogvita alakul ki a felek között. Hogy végül ki veheti birtokba a színésznő egykori otthonát, az csak a jövőben derül ki.

A férje elvesztésébe betegedett bele

A Bors elérte telefonon Pásztor Erzsit, Karola egykori jó barátnőjét. A művésznő halálának napján így nyilatkozott:

– Úgy csinált, mintha minden rendben lenne, pedig közel nem így volt. Nem volt jól. Ádám halála után feladta. November hatodikán voltam nála Tóth Enikővel a születésnapja alkalmából, az volt az utolsó találkozásunk. Szörnyű állapotban jöttem el tőle, mert engem nagyon megviselt az akkori állapota. Kereste a szavakat, de nem nagyon tudott kommunikálni. Önmagát zárta be a négy fal közé. Reggel az unokahúga telefonált, tőle tudtam meg, hogy elment. Azonnal kitört belőlem a sírás, de lehiggadtam, és tudomásul vettem, hogy ez így volt jó, ahogy ő létezett, az már nem volt élet.





Ezeket olvastad már?
Bódi Sylvi intim fotói forróbbak, mint nyáron a beton

Bódi Sylvi intim fotói forróbbak, mint nyáron a beton

Megható: Tóth Gabi összebújós fotókkal és szívszorító üzenettel lepte meg az országot

Megható: Tóth Gabi összebújós fotókkal és szívszorító üzenettel lepte meg az országot

„Az idegenek már jó ideje itt vannak, figyelnek minket” – megfagyott a levegő a stúdióban az Oscar-díjas színésznő kijelentésétől

„Az idegenek már jó ideje itt vannak, figyelnek minket” – megfagyott a levegő a stúdióban az Oscar-díjas színésznő kijelentésétől

Nem titok többé: Kovács Lázár elárulta a tökéletes húsvéti sonka receptjét - videó

Nem titok többé: Kovács Lázár elárulta a tökéletes húsvéti sonka receptjét - videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás