RETRO RÁDIÓ

Jótékonysági kriptokampányt indít a Bohemian Betyars





Nemrég jelent meg a Bohemian Betyars új nagylemeze Gubancos címmel, amit mostantól NFT formájában akár te is birtokolhatsz. Október 31-től ugyanis az albumon szereplő dalok egy-egy sorát vásárolhatod meg a kriptovilágban, amivel ráadásul egy jó ügyet is támogatsz. (X)



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.11.03.
digitális élet

Külföldön egyre inkább elterjedt az egyedi alkotások digitális megoldása ilyen formában – a Kings of Leon például golden ticketet adott a rajongóinak, amivel első soros koncertjegyet kap a tulajdonos élete végéig; Snoop Dogg pedig virtuális klubot alapított, ahová csak az ő NFT-jével lehet belépni. Ismert magyar zenekar azonban még nem vetette meg a lábát ebben az univerzumban – mind ez ideig. A Bohemian Betyars mindig fontosnak találta az alulról építkező, kísérleti projekteket, a rajongókkal való különleges kapcsolat kialakítását: ezzel az anyaggal pedig a kriptovaluták világába hívják kalandozni a hallgatókat. Palágyi Máté Kakas, a Bohemian Betyars frontembere erről a következőképp mesél:

„Hosszú távon egyre fontosabb lesz a digitális életünk, és igen nagy szeletet fog lekanyarintani a piacból az NFT, hiszen lesz virtuális polcunk, ahova majd ki tudjuk tenni ezeket. Ez lehet egy koncertpillanat, egy minivideó, ami csak neked van meg, és aminek a megvételével támogattad a zenekart. Ez a lehetőség a mai streamelős, mindent végtelenszer másolható világban mindig érdekelni fogja a gyűjtőket. Egyelőre azt látom, hogy az NFT felhasználási módja olyan, mint egy belépőkártya a zenekar belső rajongói klubjához. Az, hogy milyen extra tartalmakat ad a művész, az rajta áll, és ez adja a későbbi értékét is. Újító a technológiában, hogy véges számú token létezik, így ha valaki később be akar lépni, akkor ezt a másodlagos piacon teheti csak meg. Ezért felmehet a token ára, a kibocsátásnál pedig be lehet állítani, hogy minden adás-vétel után egy bizonyos százalék a zenekarhoz jusson vissza.”

Fotó: Kolos Ádám

A csapat a most megjelent Gubancos című lemezének 333 db dalszöveg sorát bocsátja ki NFT-ként, aminek megvásárlásával egy blokklánchálózaton hitelesített kupont kapunk, illetve lehetőséget arra, hogy a Bohemian Betyars legbelsőbb támogatói körének legyünk a tagjai. A befolyt összegből pedig egy tehetségkutatót szerveznek szülővárosukban, Miskolcon, vagyis a feltörekvő zenészeket támogatják majd belőle.

A lemez megjelenését egyébként a telt házas akváriumos koncerten jelen lévőkön kívül még több százan ünnepelték a zenekarral a Decentraland nevű virtuális valóságban. (X)

A Bohemian Betyars NFT-ket itt tudod megvásárolni 3000 Ft-os adományért vagy kriptodevizáért cserébe a Polygon láncon: http://bohemianbetyars.hu/

Bohemian Betyars – Gubancos lemez: https://lnk.to/gubancos





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: Andris a kamerák előtt alázta a sárga földig Petrát – videó

Házasság első látásra: Andris a kamerák előtt alázta a sárga földig Petrát – videó

Körtvélyessy Zsolt: A nyáron lesz időm nyaralni, ami jó és rossz hír egyszerre

Körtvélyessy Zsolt: A nyáron lesz időm nyaralni, ami jó és rossz hír egyszerre

Drámai vallomást tett az Omega sztárja: A kijárat sajnos már közelebb van, mint a bejárat

Drámai vallomást tett az Omega sztárja: A kijárat sajnos már közelebb van, mint a bejárat

Szőke Zsuzsi ledobta a textilt – videó

Szőke Zsuzsi ledobta a textilt – videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás