RETRO RÁDIÓ

„Ez egy privát dolog, hogy beszélek” – Weisz Fanni egyre többször szólal meg – Videó!

A gyönyörű siket modell egyre többször beszél, a jelnyelvet kiegészítve. Kéthetenként újra jelentkezik a Jelszerda nevű videóival, mellyel az a célja, hogy más hátrányos helyzetű  embereknek erőt adjon az által, hogy vállalja önmagát.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.09.10. 09:30
önbizalom

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen nehéz dolga van azoknak, akik siketként próbálnak meg jelnyelv mellett beszélni. Fanni egyre gyakrabban hordja magával a hallókészülékét, és a segítségével mind többször próbál megszólalni saját hangján. Végre családján és barátain kívül is támogatják – elsősorban párja, Gergő – és természetesen rajongói is.

Az az igazság, hogy nem nagyon szeretek beszélni, mert valójában én teljesen siket vagyok, és nekem nem egyszerű használnom a magyar nyelvet, mert nem ugyanaz a magyar nyelv és a jelnyelv nyelvtani szerkezete, és a szabályai sem azonosak. Gyakorlatilag mintha két nyelvet beszélnék egy időben egyszerre – kezdte Weisz Fanni a Borsnak.

Az utóbbi időben vált igazán motiválttá Fanni, mivel sok pozitív visszajelzést kapott, így végre van önbizalma a saját hangján szól­ni rajongóihoz is, akik imádják a videóit.

– Persze természetesen a családom, a párom ösztönöznek erre, mindig azt mondják, hogy „tudsz beszélni, szépen beszélsz”, és biztatnak. Így azt mondtam magamnak, hogy oké, akkor megcsinálom. Mivel jól sikerült, ezért folytatni szeretném – mesélte.

A csinos modell szívén viseli a hátrányos helyzetű és emiatt is zárkózott emberek sorsát, ezért az is szinte a missziójává vált, hogy erőt és segítséget nyújtson azoknak, akik hasonló cipőben járnak.

– Erőt kapok attól, amiket írnak, nekem ez jó érzés és megkönnyebbülés is egyben. Ilyenkor elengedem a félelmeimet, és csak beszélek és beszélek. Nekem ez fontos, hiszen ha valaki hasonló típus és könnyen bezárkózik, de látja a példámat, talán ő is mer lépni. Senki ne adja ezt fel, ha én ennyi hátránnyal indulva meg tudok csinálni dolgokat, akkor mások is – folytatta a modell.

Elmondása szerint korábban a saját magáról alkotott gondolatai tartották vissza, ezek miatt élt bezárkózva. Csak családja és közeli barátai, párja előtt mert megszólalni.

Ez egy privát dolog, hogy beszélek, nem szívesen teszem ezt ismeretlenek előtt. Most próbálok nyitni, valahol ez is a felnőtté válásom része – fűzte hozzá.

Fanni kifejtette, mi is a helyzet a hallókészülékével. Tény, egyre többször viseli, de ez nagyon megterhelő a számára.

Borzasztóan elfáradok tőle, és csak akkor viselem, ha szükséges. Zajos helyekre sem szeretem felvenni. Csak a készülékre hagyatkozva nehéz számomra kommunikálni, a hallás utáni értelmezés is, így akkor kényelmes, ha jelnyelvvel is kiegészül – zárta gondolatait Fanni.

Ezeket olvastad már?
Felforrósodott a stúdió: hatalmasat villantott ifj. Schobert Norbika – Videó!

Felforrósodott a stúdió: hatalmasat villantott ifj. Schobert Norbika – Videó!

Újabb celebháború? Kegyetlenül nekiesett Curtis a hírességeknek

Újabb celebháború? Kegyetlenül nekiesett Curtis a hírességeknek

„Lángolva szeretjük egymást”: Forró részleteket árult el házasságáról Laky Zsuzsi

„Lángolva szeretjük egymást”: Forró részleteket árult el házasságáról Laky Zsuzsi

Nem várt fordulat: Harry és Meghan visszatérhet, itt a palota reakciója

Nem várt fordulat: Harry és Meghan visszatérhet, itt a palota reakciója

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás