RETRO RÁDIÓ

Második mézesheteit élte a pandémia alatt a Karthago zenésze

A művész mintha a második mézes heteit élte volna Yvettel a járvány alatt, amit a negyvenéves Karthago nagykoncert bevételiből vészeltek át.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.06.28. 18:00
A nap öröme

Ahogy más előadóművészeknek, úgy Takáts Tamás számára sem volt könnyű az elmúlt egy év, de a Karthago frontembere örökös optimizmusának köszönhetően boldogan vészelte át a pandémiás időszakot.

Takarékos napok

Istennek hála, gazdag belső világom van, az unalmat hírből sem ismerem. A vírushelyzet fokozódása előtt még megtarthattuk a Karthago negyvenéves jubileumi koncertjét, ami nem csak lelkileg, de anyagilag is adott némi biztonságot” – kezdte a Metropolnak Takáts Tamás, aki kesergés helyett inkább egyfajta pihenésként foga fel a koncertek nélküli napokat.

Nászutas pandémia

Mindennél jobban szeretem a feleségemet, akivel rengeteg időt töltöttünk együtt, szinte a második mézesheteinket éltük át. Ezen felül sem unatkoztam, őszintén bevallva, kiválóan töltöttem a pandémiás időszakot. A kényszerpihenő jót tett a családi életünknek, jóllehet, pályafutásom során sosem volt ekkora kihagyás a koncertek tekintetében. Úgy fogtam fel, hogy ez egy egy éves szabadság; az amatőr korszakomat belevéve, negyvenöt éve folyamatosan dolgozunk, turnézunk, szabad nyaram szinte sosem volt, ahhoz pedig, hogy télen el tudjunk menni külföldre, melegben nyaralni, nagyon gazdagnak kellene lennem. Most egy kicsit lógattam a lábamat, és egyáltalán nem bánom, hogy így alakult” – fogalmazott mosolyogva a Máté Péter-díjjal kitüntetett előadóművész.

Példátlan az összhang a szerelmesek között Fotó: Bors/Knap Zoltán

Netes szervezés

A Karthago tagjaival – Gidófalvy Attilával, Kiss Zoltán Zeróval, Kocsándi Miklóssal és Szigeti Ferenccel – rendszeresen tartotta a kapcsolatot videótelefonon keresztül.

„Szerencsére most, a huszonegyedik században, az internet virágkorában nem nehéz fenntartani a jó baráti kapcsolatokat. Rengeteget beszélgettünk, nevetgéltünk esténként. Minden héten kedden leültünk a számítógép elé, nosztalgiáztunk, egyeztettük a jövőbeni szakmai terveinket, dalokat írtunk, beszámoltunk egymásnak a napjaink alakulásáról, tehát a baráti beszélgetések mellett komoly alkotói folyamat is zajlott. Idén nyáron országszerte találkozhat velünk a közönség, pótoljuk a tavalyi bulikat, és jönnek az idei újak is. Amikor a kihagyás után most először színpadra álltunk, éreztem egy kis rozsdásodást, de végül otthonos kis buli kerekedett”.

Ezeket olvastad már?
Unokázna már az Omega musical sztárja, Lux Ádám

Unokázna már az Omega musical sztárja, Lux Ádám

A magyarok kedvenc színésznője Madonnát is kenterbe veri

A magyarok kedvenc színésznője Madonnát is kenterbe veri

Shane Tusup példáját követi? Újabb híresség csapja a szelet Szabó Zsófinak

Shane Tusup példáját követi? Újabb híresség csapja a szelet Szabó Zsófinak

Hatalmas örömhírt osztott meg Varga Viktor, ennél boldogabb nem is lehetne

Hatalmas örömhírt osztott meg Varga Viktor, ennél boldogabb nem is lehetne

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél feliratkozás