RETRO RÁDIÓ

Ezt nem fogod elhinni: így táncol siketen Weisz Fanni

Weisz Fanni imád zenére táncolni, de eddig senki nem tudta, hogy képes erre.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.06.28. 20:10
Megdöbbentő tény

Talán sokan nem értik, hogy lehet siketként is jókat táncolni, de eláruljuk, nagyon is lehetséges. Weisz Fanni egyenesen imád táncolni, sőt a táncparkett ördögének tartja magát. A siket modell elárulta a Ripost7-nek, hogy képes érzékelni a zenét.

„Profi táncos vagyok! A viccet félretéve, bár nem hallok, van két szemem, nekem ennyi elég! Figyelem az embereket, ha lassan táncolnak, én is lassan ringatózom. Amikor hangosan szól a zene, a rezgés a lábamtól egészen a lelkemig hatol, szó szerint, belülről érzem a zenét. Olyankor lüktet az egész testem! Imádok táncolni” – mondta lelkesen Fanni.

Weisz Fanni imádja a táncot, dacára annak, hogy hallássérült (Fotó: Metropol/Markovics Gábor)

Pofon miatt süketült meg a testvére

Weisz Fanni még kislány volt, amikor átesett egy 7 órás műtéten, melynek során implantátumot ültettek a fejébe. A siket modell emiatt képes valamelyest hallani és beszélni, a Ripost7-nek elmondta, az egyik legnagyobb boldogság az volt számára, amikor hallhatta anyukája hangját, nem úgy siket bátyja, akinek erre semmi esélye nem volt.

Hatéves voltam, amikor már Magyarországon is végeztek ilyen implantműtétet. Én voltam a hatvanharmadik, akin elvégezték a beavatkozást. Soha nem fogom elfelejteni, már hazavittek a kórházból, amikor otthon meghallottam, hogy csörög a telefon. A tesóm, aki szintén siket, elcsodálkozott és azonnal megkérdezte: anya hangját is hallod? Mondtam, hogy igen, hallom és nagyon szép hangja van. Ekkor a bátyám eldöntötte, hogy ő is megműtteti magát” – mesélte Fanni, aki nagyon sajnálta testvérét, amikor kiderült, hogy a műtét ellenére sem hallhatja anyukájuk hangját. A beavatkozás ugyan jól sikerült, de utána valaki komoly csapást mért Gábor fejére.

„Tizenhárom éves volt, épp hogy elkezdett hallani, amikor az iskolában kapott egy pofont és tönkrement a készüléke. Ha bekapcsolja, bántja az idegpályát a nyakában, olyan érzés, mintha megrázná az áram. Gábor emiatt egyáltalán nem beszél. Nehezebb helyzetben van, mint én, viszont több ország jelnyelvét ismeri, így állandóan külföldre utazik” – mesélte a siket modell.

Ha még több részletet szeretnél megtudni Weisz Fanniékról, olvasd el a Ripost7-ben kedden megjelenő interjút!

Ezeket olvastad már?
Fedetlen bimbóval, meztelenül csábít a Netflix gyöngyszeme

Fedetlen bimbóval, meztelenül csábít a Netflix gyöngyszeme

„Az életem egy diliház” – Ambrus Attila durva dolgokon megy keresztül

„Az életem egy diliház” – Ambrus Attila durva dolgokon megy keresztül

Intim titok, „vaktölténnyel lövöldöz” a híres plus size modell férje

Intim titok, „vaktölténnyel lövöldöz” a híres plus size modell férje

Kis Grófo belátta: szakember segítségére szorul - Videó!

Kis Grófo belátta: szakember segítségére szorul - Videó!

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás