Ezt nem gondoltad volna a szülinapos Rowan Atkinsonról!





A napokban születésnapját ünneplő Mr. Bean-t alakító színész és humorista egy valóságos zseni, aki még egy repülőt is képes vezetni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.07.
Mr. Bean Boldog szülinapot

Csak játssza a hülyét

Sokan nem gondolnánk, de Rowan Atkinson villamosmérnök végzettséget szerzett, mielőtt belecsöppent a humor világába. Ez azért is vicces, mert a színész által játszott karakter, még egy villanykörtét sem képes becsavarni. Ráadásul azt beszélik, hogy 178-as IQ-val rendelkezik. Hiába játssza Rowan Atkinson az esőembert, gondoljunk bele, hogy ez az ember, aki sokszor bambábban néz, mint Syslvester Stallone, igazából egy zseni! A doktoriját is elkezdte, de végül nem fejezte be, mert a színészetet választotta, így végül Mr. Bean lett és nem „Dr. Bean”.

Fotó: AFP/Joel Saget

Majdnem Mr. Karfiol lett

A Mr. Bean sorozatban eredetileg Mr. Fehér lett volna, de ez a név érthető módon nagyon nem tetszett a színésznek, és ő maga találta ki, hogy legyen valamelyik zöldség a neve. Sok más mellett felmerült a karfiol is, de végül a Mr. Bean-t fogadták el, azaz magyarosan ő Bab úr.

Fotó: AFP

Voltak komoly szerepei is

Tény, hogy legtöbbször vicces karaktert játszik, de láthattuk már igazán komoly szerepben is, mint az Eltakarítónőben, ahol egy papot alakít.

Megmentette a családja életét

Miközben Kenyába repült a magángép pilótája elájult, így végül Atkinson vette át a gép irányítását. Hihetetlen ez a pasi!

Fotó: AFP

Mr. Bean nem e világból való

Visszatérve a Mr. Bean sorozathoz, a nyitójelenetében láthatjuk, ahogy egyenesen a mennyből pottyan le, a háttérben pedig templomi kórusra emlékeztető zene hallatszik, a dal szövege pedig így szól:

„Ecce homo qui est faba”, ami azt jelenti: „Íme az ember, aki bab.”

Derült égből Bean, pedig egyes feltételezések szerint, azért esett le az égből, mert kiverte fent a biztosítékot, és visszaküldték Londonba, hogy aztán a családi kanapénkon minket is sokkoljon az angol humor egyik koronázatlan királya. Persze ne zárjuk ki a sci-fi vonalat sem, lehet, hogy Mr. Bean igazából egy űrlény, és azért viselkedik ennyire furán. A sorozat egyébként iszonyatosan népszerű volt, 245 területen vetítették le. A siker kulcsa valószínűleg abban van, hogy Mr. Bean nem igazán beszél, csak grimaszol, de így is mindent értünk.

Megőrül a kocsikért

A Jhonny English-ben saját Aston Martinját vezette. Teljesen odáig van az autókért, oly annyira, hogy autós magazinokba is ír, ráadásul lenyűgöző autógyűjteménye van, amelyek között van egy Audi A8, egy Škoda Superb, sőt egy igazi ritkaság is egy McLaren F1 is.


 





Ezeket olvastad már?
Majoros Hajnalka jobbnak találja Pápai Jocit a férjénél

Majoros Hajnalka jobbnak találja Pápai Jocit a férjénél

„Szólni vagy nem szólni?” – Kínos helyzetbe került a Jóbarátok sztárja

„Szólni vagy nem szólni?” – Kínos helyzetbe került a Jóbarátok sztárja

Hogy bírnak magukkal a férfiak? Bugyira vetkőzött Ördög Nóra

Hogy bírnak magukkal a férfiak? Bugyira vetkőzött Ördög Nóra

Nem hiszed el, mivel lepte meg szülinapos párját Judy – Fotó

Nem hiszed el, mivel lepte meg szülinapos párját Judy – Fotó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás