Szörnyű hírt kapott II. Erzsébet





A koronavírus még a királyi családot sem kerüli el, szomorú december várhat II. Erzsébetre.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.07.
karácsony II. Erzsébet királynő

A 94 éves királynő és 99 éves férje, Fülöp herceg felkészültek arra, hogy a járvány miatt nekik is meg kell hozniuk bizonyos fájó, de szükséges intézkedéseket - arra viszont nem számítottak, hogy egy több évtizedes karácsonyi hagyományukról is le kell mondaniuk. De minden jel arra utal: 33 év után idén először nem tölthetik Sandringhami kastélyukban a családi karácsonyt.

A királyi pár jelenleg a Windsori kastélyban tölti önkéntes karanténban a napjait, ezt megelőzően pedig egy hónapot töltöttek Sandringhamben - azonban nem a palotában, hanem csak a kisebbik házukban. És úgy tűnik, idén már nem is keresik fel a kastélyt, ahol az ünnepek során az egész család össze szokott gyűlni, mivel a palota személyzete közölte: nem hajlandóak hetekre karanténba vonulni, a karácsonyt távol tölteni a szeretteiktől csak azért, hogy kiszolgálhassák II. Erzsébetet és rokonait.

A botrányt az robbantotta ki, hogy a királynő stábja közölte a sandringhami személyzettel: a karácsonyi időszakban, egy hónapra kénytelenek lesznek önkéntes karantént vállalni a kastélyban, távol a családjuktól, hogy megóvhassák a királyi pár egészségét. Közel 20 alkalmazott, köztük takarítók és karbantartók közölték, hogy nem fogadják el ezt a döntést, az ünnepek során találkozni akarnak a szeretteikkel - írja a Daily Mail.

A Buckingham-palota közlése szerint még nem született meg a döntés arról, hogy hol töltse II. Erzsébet és Fülöp herceg a karácsonyt, a lehetőségek között a sandringhami kisebb ház és a Windsori-kastély áll az élen, de nagyon valószínű, hogy 33 év után gyökeres változás áll be a királyi család karácsonyi ünnepségében.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás