Bejelentés, így változik meg az Instagram





Nagy dobásra készül a közösségi oldal, az izgalmas funkció új értelmet adhat a videós tartalmaknak.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.05.
izgalmas

Úgy néz ki nem elégedett a mostani lehetőségekkel az Instagram, új, izgalmas, de nem annyira forradalmi dobásra készülnek.

Az Instagram forráskódjában bukkant rá egy twitterező arra az új funkcióra, amely kényelmesebbé tenné az Insta-sztorik pörgetését -számol be a hvg.hu. Az Instagram korábban készített már olyan funkciót, amellyel a TikTokot akarta lemásolni. Ez lett a rövid videók készítésére szolgáló Reels, hamarosan pedig egy újabb érkezhet. A készülőben lévő újdonság a Twitteren bukkant fel először, és a jelek szerint már a neve is megvan: Vertical Instagram Stories.

A jövőben nemcsak vízszintesen, de függőlegesen is lehetne lapozgatni az Insta-sztorikat. A váltás alapvetően logikusnak tűnik, a felhasználók ugyanis könnyebben pörgetik a tartalmakat függőleges, mint vízszintes irányban. Az más kérdés, hogy ezzel mennyire fognak háttérbe szorulni a képes tartalmak a videósokkal szemben, és ennek mennyien fognak örülni.

A TechCrunch szerint az is elképzelhető, hogy az új nézet bevezetése után az Instagram nagyobb hangsúlyt fektet majd a videós tartalmakra a sztorikon belül, a fotók és egyéb más bejegyzések pedig kevésbé lennének relevánsak.

Az újdonságot Alessandro Paluzzi szúrta ki először a képmegosztó forráskódjában, vagyis egy még nem élesített, de tesztelés alatt álló funkcióról van szó.

A szolgáltató megerősítette, valóban dolgoznak egy ilyen fejlesztésen, amely jelenleg egy korai prototípusnak tekinthető. Azt nem árulták el, hogy az elképzelésből mikor lehet mindenki számára elérhető funkció.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás