RETRO RÁDIÓ

Játékostársát akarta megbosszulni, végül egy ártatlan embert ölt meg ez a férfi

A két gamer egy másfél dolláros fogadás kapcsán veszett össze, de a vitának végül valaki más itta meg a levét.Megosztás
Szerző: metropol
2021.01.10. 21:00
Megrázó haláleset

Körülbelül másfél évtizede bukkant fel az Egyesült Államokban egy ostoba és gonosz trükk, amelynek során ártatlan emberekre haragosaik hamis telefonhívásokkal ráküldik a különleges rendőri alakulatokat - írja az Origo.

Azt állítják, hogy például az illetőnél fegyver van, túszul ejtette őket, lelőtt valakit, vagy gyilkosságra készül. Ha az operátor a telefonhívást komolynak ítéli meg, akkor a kommandósok kivonulnak, és persze ezt kicsit sem finoman teszik: berúgják az ajtót, rátörnek a bent tartózkodóra.

Fotó: Pixabay

Megdöbbentő esetek

Szó szerint azért küldték már rá vadidegen, ártatlan emberekre a kommandót, mert összevesztek valami online fórumon, csúfolódtak rajtuk csevegőszobákban.

Mind közük talán a legemlékezetesebb eset mégis az volt, amikor egy megszállott Call of Duty játékos, Tyler Barris vitába keveredett egy társával egy másfél dollárt érő fogadás alkalmával.

A férfi annyira felbosszantotta magát, hogy a többi csapattársat kérdezgetve megszerezte vitapartnere címét, és bejelentést tett a rendőrségen, hogy az terrorcselekményre készül. A kommandósok kivonultak a witchitai címre, azonban az totális tévedésnek bizonyult. Egy olyan ember lakásánál jelentek meg, akinek köze nem volt a játékokhoz, és Tyler Barrishoz sem. Ő volt Andrew Finch, akire rátörték az ajtót, viselkedését nem együttműködőnek és veszélyesnek ítélték meg, és lelőtték. Andrew Finch a kórházban később belehalt sérüléseibe. Egy teljesen ártatlan ember, aki egy ostoba videójátékos vita miatt vesztette életét. Sőt, nem csak ő, hiszen Andrew Finch unokahúga, Adelina, aki születése óta élt a férfivel, is átélte a rendőrségi ostromot, valamit szemtanúja volt nagybátyja lelövésének, 2019-ben öngyilkos lett. Andrew Finch édesanyja, Lisa Finch szerint a fiatal lány nem tudta feldolgozni a történteket, és végül a halálba menekült a félelmei elől. Tyler Barris egyébként húsz év börtönt kapott az álbejelentés miatt.

Ezeket olvastad már?
Ha ezeket a jelszavakat használod, nagy bajba kerülhetsz!

Ha ezeket a jelszavakat használod, nagy bajba kerülhetsz!

Gyorsulási versenyben mérték össze magukat az elektromos autócsodák – Videó!

Gyorsulási versenyben mérték össze magukat az elektromos autócsodák – Videó!

Vezetékes vagy hordozható töltő? – Mutatjuk, melyik éri meg jobban

Vezetékes vagy hordozható töltő? – Mutatjuk, melyik éri meg jobban

Erről tudnod kell, ha Telenoros vagy, vált a cég

Erről tudnod kell, ha Telenoros vagy, vált a cég

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás