Szoboszlai tovább csillog a BL-ben, Orbán miatt viszont aggódhat Marco Rossi

Mindhárom magyar futballista kezdőként játszott a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. Szoboszlai Dominik remek játékkal rukkolt elő, Gulácsi Péter nem nyújtott extrát, Willi Orbán viszont felejthető összecsapáson van túl.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.10.03.
Szoboszlai Dominik Gulácsi Péter RB Leipzig Willi Orbán liverpool

Szoboszlai Dominik, Gulácsi Péter és Willi Orbán is kezdett a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. A Liverpool középpálya remekül játszott a Bologna ellen, csapata pedig 2-0-ra legyőzte a Bolognát. Az RB Leipzig elképesztő fordulatos meccsen végül 3-2-re kikapott a Juventustól. Szoboszlai remek teljesítményt nyújtott, Gulácsi tette a dolgát, Orbán viszont az első gólnál lemaradt Dusan Vlahovicsról, a hajrában pedig helyzeteket rontott el. Mutatjuk a legfontosabb statisztikákat.

Szalah, Szoboszlai
Szoboszlai Dominik készítette elő Mohamed Szalah gólját Fotó: AFP

A Sofascore alapján Szoboszlai az egyik legjobbja volt a Liverpoolnak, ezt bizonyítja a 7,2-es értékelése. A magyar középpályás 86 percet töltött a pályán, ezalatt gólpasszt adott Mohamed Szalahnak, a letámadásokban pedig rendre remekelt. Volt két szerelése, blokkolt lövése, valamint tisztázása is, a védőmunkája idén volt az egyik legjobb. Támadásban ezúttal szintén aktív volt, összesen 56-szor ért labdához, 84 százalékos pontossággal passzolt, hét földi párharcából ötöt megnyert. Ezen felül háromból két csele sikeresen bejött. Szoboszlai a múlt héten sok kritikát kapott a Wolverhampton ellen nyújtott teljesítménye miatt, most azonban válaszolt a negatív véleményekre. A BL-ben eddig remekel, az első fordulóban ugyanis gólt szerzett az AC Milan otthonában.

Gulácsinak ugyan volt két védése a Juventus ellen, bravúrnak egyik sem volt mondható, igaz, Benjamin Sesko az első góljának támadása a magyar kapus védésével indult. A három bekapott találatról nem tehetett a 34 éves hálóőr, a statisztikákkal foglalkozó oldal végül 6,4-re értékelte a teljesítményét. Orbán 6,5-t kapott, de a Leipzig csapatkapitánya ennél jóval jobb teljesítményekre is képes. Az első bekapott gól előtt Dusan Vlahovics megelőzte, a hajrában pedig több ígéretes beadásból sem tudott gólt szerezni. Három szerelése volt, nyolcszor azonban labdát vesztett, légi párbajait jól hozta (négyből hármat megnyert), a földön azonban négyből kétszer alulmaradt a Juventus játékosaival szemben. Marco Rossi ennél vélhetően jobb teljesítményre számít majd tőle a magyar labdarúgó-válogatott októberi Nemzetek Ligája összecsapásain.

Szoboszlai Londonba utazik

A Liverpool sokat nem pihen, legközelebb október 5-én, szombaton kora délután Londonba utazik a Crystal Palace-hoz az angol labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójában. Az RB Leipzig egy nappal később, október 6-án lép pályára a Bundesligában, ellenfele a jelenleg hatodik helyen álló Heidenheim lesz.

Hirdetés: A magyar futballszurkolók számára a Liverpool szereplése a BL-ben egy külön kupasorozatnak felel meg. Szoboszlai Dominik szereplése ugyanis sokkal kardinálisabb kérdés, mint az, hogy kié lesz a BL-trófea. Hacsak a kettő nem esik majd egybe, azaz a Liverpool megnyeri a legrangosabb kupasorozatot. A fogadók rendszerint szeretnek kisebb-nagyobb összegeket tenni a magyar válogatott csapatkapitányát felvonultató Vörösökre is.  BL-meccsek fogadásaival kapcsolatos infók itt!

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás