Szoboszlai nagy bajban, két világsztár is leléphet mellőle

A Liverpool az idei szezont remekül kezdte, jövőre azonban könnyen lehet, hogy újra kell építenie a csapatot. Szoboszlai Dominikék egyszerre veszíthetik el Mohamed Szalahot és Alisson Beckert.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.09.30. 14:30
Módosítva: 2024.09.30. 18:57
Liverpool Mohamed Szalah Alisson Becker Bayern München szerződés

A Liverpool hat forduló után vezeti az angol labdarúgó-bajnokságot, emellett a Bajnokok Ligájában és a Ligakupában is győzelemmel kezdett. Arne Slot egyelőre jó választásnak bizonyult a kispadra, a csapat pedig nem sokat változott az előző szezonhoz képest. Jövőre azonban óriási változások jöhetnek, Szoboszlai Dominikék több kulcsembere is távozhat az angol együttesből.

Szoboszlai, Szalah
Szoboszlaiékat Mohamed Szalah és Alisson Becker is elhagyhatja jövőre (Fotó: AFP)

Mohamed Szalah szerződése jövő nyáron jár le a Liverpoolnál, és egyelőre nem történt előrelépés a hosszabbítással kapcsolatban. Az egyiptomi szélsőt már több mint egy éve ostromolják a szaúdi topklubok, a korábbi Aston Villa-játékos, Gabriel Agbonlahor pedig állítja, Szalah jövőre beadja a derekát, és elhagyja az angol csapatot.

„Van egy forrásom, aki azt mondta, Szalah távozik és Szaúd-Arábiába igazol egy rekordösszegű szerződéssel. Úgy értesültem, hogy többet fog keresni, mint Cristiano Ronaldo, ő lesz az ottani foci arca. Ezt nem lehet visszautasítani, ha Mo Szalah vagy. Mindent elért a Liverpoolnál, nem igaz? Szerintem már aláírta volna az új szerződését (ha maradni akarna), és ez egy olyan ajánlat, amit nem tud visszautasítani” nyilatkozta Gabriel Agbonlahor.

Szoboszlaiék kapusát európai topklub hívja

Azonban nemcsak az egyiptomi jövője kérdéses Angliában, Alisson Beckernek szintén csökkennek az esélyei a maradása. Az ő szerződése ugyan 2027 nyaráig szól, ám a szaúdiak őt is ostromolják. A brazil kapusért azonban európai nagyágyú is érdeklődik, a Bayern München ugyanis benne látja Manuel Neuer utódját. Az ESPN szerint a bajorok vezetőedzője, Vincent Kompany nagy rajongója Alissonnak, akinek távozását megkönnyítheti, hogy a Liverpool ezen a nyáron leigazolta Giorgi Mamardasvilit, aki jelenleg még kölcsönben van a Valenciában, jövőre azonban már válthatja a brazilt a kapuban.

A Liverpool legközelebb október 2-án, szerdán lép pályára a Bajnokok Ligájában, ellenfele az olasz Bologna lesz.

Hirdetés: Meddig jutnak Szoboszlaiék?
A magyar futballszurkolók számára a Liverpool szereplése a BL-ben egy külön kupasorozatnak felel meg. Szoboszlai Dominik szereplése ugyanis sokkal kardinálisabb kérdés, mint az, hogy kié lesz a BL-trófea. Hacsak a kettő nem esik majd egybe, azaz a Liverpool megnyeri a legrangosabb kupasorozatot. A fogadók rendszerint szeretnek kisebb-nagyobb összegeket tenni a magyar válogatott csapatkapitányát felvonultató Vörösökre is. BL-meccsek fogadásaival kapcsolatos infók itt!

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás