Marco Rossi ajtaján kopogtat, Dárdaiékat szomorította el a magyar támadó

A Hertha ugyan hátrányba került az első játékrészben, a második félidőben azonban fordítani tudott a Braunschweig ellen a német másodosztályban. Utóbbi csapat gólját Szabó Levente szerezte, aki jól kezdett a Bundesliga 2-ben.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.10.20. 12:30
Módosítva: 2024.10.20. 13:25
Marco Rossi Braunschweig Bundesliga 2 Szabó Levente magyar válogatott

A Hertha BSC péntek este a Braunschweiget fogadta a labdarúgó német másodosztály kilencedik fordulójában. Az első játékrész végén a vendég együttes szerzett vezetést, mégpedig a magyar Szabó Levente jóvoltából. A második félidőben aztán fordított a Hertha és végül 3-1-re győzött. Szabó a teljesítményével azonban folyamatosan javítja az esélyeit a magyar válogatottság eléréséhez.

Szabó Levente
Szabó Levente gólt szerzett a Hertha otthonában Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A 25 éves futballista a tavalyi évet még a Fehérvárral kezdte meg az NB I-ben, ahol 16 bajnoki alatt négy gólig és két gólpasszig jutott. Tavasszal a Diósgyőrhöz került kölcsönben, ám sokkal jobb mutatói itt sem lettek: 12 bajnokin három gólt és egy gólpasszt ért el. A Braunschweig a nyáron vételár fizetése nélkül hozta el a Fehérvártól. Eddig mind a kilenc Bundesliga 2-es bajnokin szerepelt, hatszor csereként lépett pályára, háromszor pedig a kezdőcsapat tagja volt, írja az Origo. Gólja már három van, emellett a Német Kupában öt perc elég volt neki arra, hogy gólt szerezzen Lisztes Krisztián csapata, a Frankfurt ellen.

Szabó Levente közelít a válogatott felé

A középcsatár az U19-es válogatottban hétszer játszott, ám az U21-ben már csak kerettagságig jutott. Ha azonban tartani tudja hatékonyságát (a három bajnoki gólját 407 perc alatt érte el), könnyen lehet, hogy Marco Rossi meghívót küld neki a felnőttválogatottba. A német másodosztályból Dárdai Márton (Hertha) alapember lett a magyarok védelmében, de Dárdai Palkó (Hertha) és Németh András (még a Hamburg játékosaként) is kapott már a Bundesliga 2-ből meghívót a csapatba. Varga Barnabás mellett jelenleg nincs igazán jó formában lévő magyar középcsatár, ez még inkább kapóra jöhet Szabónak, aki a bizonyítási lehetőséget eddig minden tétmérkőzésen megkapta.

A Braunschweig legközelebb október 27-én, vasárnap a Münstert fogadja a német másodosztály 10. fordulójában.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás