Teljes döbbenet: örökre eltiltották a versenyzéstől a népszerű sportolót

Észlelték a sportfelügyelők a problémát. Elbukott a UFC doppingtesztjén.



Megosztás
Szerző: H. M.
Létrehozva: 2024.10.05. 12:30
UFC ketrecharc dopping

A 29 éves harcos márciusban debütált a UFC Vegas 89-en. A 8-2-es profi mérleggel rendelkező Pajuelo 2023 augusztusában a Dana White Contender Series című műsorában Robbie Ring felett aratott első menetes TKO győzelmével érdemelte ki UFC szerződését. Az „Oroszlánszív” becenévre hallgató Pajuelo a mexikói Fernando Padillával harcolt és feladásra kényszerítették. 

A UFC szervezete gyakran szigorítja a szerhasználathoz köthető szabályait (Képünk illusztráció) Fotó: Pexels/Pietro Jeng

A UFC szabályai alól nehéz kibújni

A perui ketrecharcos az augusztus 5-én és augusztus 21-én elvégzett versenyen kívüli teszten bukott meg, ugyanis utólag a doppingellenes szervezet tesztoszteront talált a mintában. Ezek az anabolikus szteroidokként azonosított anyagok tiltottak a UFC sportolói számára. A pozitív teszteken kívül Pajuelo elismerte egy másik anabolikus szteroid, a nandrolon használatát is. A tesztek és a nyilatkozatot követően a UFC hivatalosan is felfüggesztette Luis Pajuelo-t. 

Nem Pajuelo volt idén az egyetlen, aki idő előtt tette leállósávra a karrierjét. Márciusban az egyiptomi Hamdy Abdelwaháb hat hónap felfüggesztést kapott doppingolásért. Májusban a veteránnak számító Khalil Rountree is pozitív tesztet produkált, amiért két hónap volt a büntetése. Augusztusban pedig a nagy tehetségnek kikiáltott Joilton Lutterbach a debütálása előtti teszten vérzett el, majd két évre felfüggesztették. Innen is látszik, hogy sajnos Luis Pajuelo esete egyáltalán nem számít ritkaságnak a ketrecharcon belül. 

Pajuelo korai UFC-s álmairól beszélt egy interjúban, ami megtalálható az MMA Junkie YouTube csatornáján.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás