Sallai újfent kezdett a Galatasarayban, rögtön meghódította Isztambult

Visszavágott a Galatasaray az ősi riválisának, a Besiktasnak a török labdarúgó-bajnokságban. Sallai Roland újfent a kezdőcsapatban kapott helyet és csapata egyik legjobbja volt.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.10.28. 20:35
Sallai Roland Isztambul Galatasaray Besiktas derbi

Sallai Roland élvezi a bizalmat a Galatasarayban, a 27 éves szélső hétfő este a kezdőcsapatban szerepelt az isztambuli derbin. A címvédő ellenfele a Besiktas volt, amely augusztusban, a Török Szuperkupa döntőjében 5-0-ra kiütötte a Galatasarayt. Sallaival azonban fordult a narancs mezes együttes sorsa, az alakulat 2-1-re győzött, ezzel mindkét isztambuli rangadóját behúzta (korábban a Fenerbahcét verte 3-1-re).

Sallai Roland
Sallai Roland (jobbszélen) újabb derbit húzott be Törökországban Fotó: Anadolu via AFP

A Galatasaray a 13. percben, Dávinson Sánchez góljával szerzett vezetést. Az első félidőt abszolút a sárga-piros mezes együttes uralta. A második 45 percben javult a Besiktas játéka, ennek ellenére Victor Osimhen a 67. percben megduplázta a Galata előnyét. A hajrában Ernest Muci révén szépített a Besiktas, ám az egyenlítésre már nem maradt elég ideje.

Így teljesített Sallai Roland

Sallai ezúttal is végig a pályán volt, és újfent jó teljesítménnyel rukkolt elő. A Sofascore végül 7,3-as osztályzattal jutalmazta, nála csak a gólszerző Sánchez (7,8), valamint Gabriel Sara (8,2) ért el jobb mutatót. 38-szor ért labdához, volt kulcspassza, kétszer próbálkozott lövéssel, kaput azonban egyik sem talált. Ötből négy földi párharcot megnyert, kétszer szabálytalankodtak vele szemben, emellett pedig a szélső a védekezésből is kivette a részét.

A Galatasaray ezzel már most magabiztos előnnyel vezeti a török bajnokságot. Tíz forduló alatt 28 pontot gyűjtött, a két legnagyobb riválisa, a Fenerbahce és a Besiktas 20-20 pontos. Ezen a hétvégén nem lesz újabb összecsapása a Galatasaraynak, legközelebb november 7-én, a Tottenham vár rá az Európa-ligában.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás