Meglepetés a köbön, a német legenda szerint magyar tehetség érhet csúcsra a Bundesligában

Schwarzer meglepetést szimatol a kézilabda-Bundesligában. Imre Bencét is felemlegette a tavalyi negyedik Kiel sokat érő erősítései között.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.10.25.
Módosítva: 2024.10.25.
Christian " Blacky " Schwarzer Bundesliga Imre Bence Kiel

Meghökkentő tippet adott Christian "Blacky" Schwarzer: a legendás német kézilabdázó szerint nem a legutóbbi Bundesliga-szezon dobogósai közül kerül majd ki a 2024/25-ös bajnok. A címvédő Magdeburg és a mögötte zárók (Füchse Berlin, Flensburg) helyett a magyar Imre Bencével megerősített THW Kielt látja a legesélyesebbnek az Európa- és világbajnok exklasszis.

Imre Bencére máris felfigyelt a németek legendás kézise
Imre Bencére máris felfigyelt a németek legendás kézise         Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Schwarzer az első hét forduló alapján az előző kiírás negyedikjét látja a legerősebb csapatnak a mezőnyben.

– Andi Wolff személyében az egyik legjobb kapus érkezett Kielbe, aki inspirálja az egész csapatot. A dán Emil Madsen lövőereje is kivételes, a széleken pedig Lukas Zerbe és 

a magyar Imre Bence ad új lendületet. 

A THW-nál tökéletes a fiatalok és az idősebbek egyensúlya. Nincs gyenge pontjuk – áradozott Imréékről a hajdani 319-szeres német válogatott Schwarzer, aki 2000-ben éppen a Kiel elleni döntőben nyert Bajnokok Ligáját a Barcelona sztárjaként.

Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázónőnk, Kökény Beatrix és a párbajtőrvívóként világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai  ezüst- és bronzérmes Imre Géza 22 éves fia, Imre Bence nyáron két évre szerződött (hosszabbítási záradékkal) Kielbe az FTC-től.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás