„Számomra ez nagy csalódás” – Csank János nem kertelt a válogatott pénteki meccséről

Csank János szerint minden idők leggyengébb holland válogatottja járt Budapesten. Az egykori szövetségi kapitány szerint így kell nézni a pénteki döntetlent.



Megosztás
Szerző: HWK
Létrehozva: 2024.10.13. 14:30
Csank János Hollandia magyar válogatott

A magyar válogatott pénteken, Nemzetek Ligája-meccsen 1-1-re zárt Hollandiával a Puskás Arénában. Marco Rossi együttese sokáig 1-0-ra vezetett, az emberhátrányban futballozó vendégek csak a hajrában, a 83. percben mentették döntetlenre a meccset. Az egykori szövetségi kapitány, Csank János minden idők legrosszabb holland együttesét látta.

magyar, holland
A magyar csapat óriásit küzdött Hollandia ellen (Fotó: Csudai Sándor/Origo)

Nem akarok ünneprontó lenni, de minden idők leggyengébb holland váltottját láttam. Harmatosak voltak, és ez számomra nagy csalódás. Az első félidő szerintem minősíthetetlen volt részükről. Csak egy példa, a 40. percben nyolc méterről elvégzett közvetett szabadrúgásukat Cody Gakpo laposan rúgta, pedig minden magyar játékos a gólvonalon állt, ráadásul oda, ahol Dibusz Dénes helyezkedett. Körülbelül ez jellemezte most a hollandokat a rövidpasszos játékukkal. A fölállt védelem ellen a jobb szélen például nem vezettek akciókat, mert úgy döntöttek, hogy csak a bal oldalon fognak támadni” – elemezte a látottakat a 77 éves szakember, aki hozzátette, a meccs teljes képe alapján a döntetlent igazságosnak tartja.

A magyar válogatott hétfőn Boszniában lép pályára.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás