Az év legjobb meccsét játszotta a válogatott, perceken múlt a csoda

Idei legjobb összecsapásán a magyar csapat Hollandia ellen harcolt hősiesen a Nemzetek Ligájában. Sallai Roland góljával sokáig vezetett a válogatott, a vendégek azonban emberhátrányban egyenlíteni tudtak.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.10.11.
Módosítva: 2024.10.11.
magyar válogatott Hollandia Nemzetek Ligája

Tizenegy évvel az amszterdami rémálom (1-8) után az volt a nagy kérdés, hogy 40 esztendő elteltével képes-e a válogatott először nyerni, vagy akár pontot szerezni Hollandia ellen. Az 1984-es idegenbeli sikerünk (2-1) óta mind a kilenc találkozót megnyerték a narancsmezesek, a győzelmek közül számos kiütéses volt. A Nemzetek Ligája idei harmadik fordulójában adott volt a feladat, meg kellett szakítani a borzalmas sorozatot.

válogatott
Teltház, 67 ezer néző várta a válogatott meccsét Fotó: Origo

 

Marco Rossi szövetségi kapitány már a mérkőzés előtt nagy eredményt ért el, 69. meccsével szövetségi kapitányként utolérte az Aranycsapat legendás mesterét, Sebes Gusztávot. Rossi előtt már csak Baróti Lajos áll ebben a rangsorban.
A kapitány kezdőcsapata a hollandok elleni meccsen:

Dibusz - Fiola, Orbán, Dárdai Márton - Bolla, Schäfer, Nikitscher, Nagy Zs. - Sallai, Szoboszlai - Varga 

IMG_4837
Elszánt tizenegy a meccs előtt Fotó: Origo

 

Az már a találkozó elején látszott, a mieink védelme nagyon össze lett rakva, nyoma sem volt a németek ellen látott lazaságnak, átjáróháznak. A hollandok rengeteget passzolva keresték a rést, nagyon kevés eséllyel. 

Vezetett a válogatott

Az első félidő két legnagyobb lehetősége egyaránt Sallai Roland nevéhez fűződött. A Galatasaray csatára a 17. percben még a kapufát találta el, a 32. percben azonban felrobbantotta a stadiont. Egy csodás kontra után Nagy Zsolt átadását bombázta a kapuba.

válogatott
A válogatott csatára, Sallai Roland fantasztikus gólt lőtt Fotó: Origo

A második félidőre elszántabb holland csapat érkezett ki, s noha mieink ugyanolyan hősiesen helytálltak, benne volt a meccsben az egyenlítő gól. 
Ekkor azonban váratlan dolog történt, a vendégek csapatkapitánya, Virgil van Dijk három perc alatt két sárgát szedett össze, s a 79. percben kiállították Szoboszlai Dominik liverpoli csapattársát. Éppen ezért volt váratlan fordulat, hogy a hollandok mégis kiegyenlítettek: a 83. percben Denzel Dumfries fejelt a kapuba.

Az utolsó percekben már a mieink támadtak a győzelemért, a 94. percben szabadrúgáshoz is jutottunk, Szoboszlai Dominik azoban fölélőtte a labdát, maradt az 1-1. A magyar válogatott óriásit játszott, idei legjobb teljesítményét nyújtotta, nem véletlen, hogy a közönség "szép volt fiúk" rigmussal hálálta meg a látottakat. A magyar válogatott a hollandok ellen megmutatta, bárki ellen képes jó eredményt elérni.
 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás