Kiderült Sallai Roland fizetése, ennyire nem tisztelték a németek

A magyar válogatott csatára a hollandok elleni Nemzetek Ligája-meccs előtt adott interjút. Sallai Roland ebben kitért a Freiburggal való szakításra is.



Megosztás
Szerző: ZRNJ
Létrehozva: 2024.10.10. 16:19
Módosítva: 2024.10.10. 16:35
Sallai Roland Freiburg magyar csatár nyilatkozott

Egy hónappal klubváltása után nyilatkozott előző csapatáról Sallai Roland. A magyar válogatott csatára szeptemberben igazolt Németországból a török Galatasaray együtteséhez. Korábban hat évig volt a Bundesligában a Freiburg csatára, a klub szurkolói fájó szívvel búcsúztak tőle. Most kiderült, nem volt minden rendben a váltás előtt.

sallai roland
Sallai Roland már bemutatkozott a Galatasarayban / Fotó: Ahmad Mora

Sallai úgy igazolt el Németországból, hogy jövőre lejárt volna a szerződése. Kiderült, tárgyaltak a hosszabbításról, de mégsem történt megegyezés. Most azt mondja, Németországban nem tisztelték.

Freiburgban hat év után sem éreztem, hogy megkapnám a tiszteletet, amit a teljesítményemmel kiérdemeltem a klubnál. Volt egy utolsó beszélgetésem a németek sportigazgatójával, amelyen megkaptam azokat a válaszokat, amelyek megkönnyítették az elválást

– nyilatkozta az M4 Sportnak Sallai, aki az anyagiakra is utalhatott.

 

Sallai Roland fizetése hatalmasat emelkedett

Az hamar kiderült, hogy a csatár évente 2,5 millió eurót (1 milliárd forint) fog keresni Törökországban. Ez jóval több, mint Sallai fizetése volt Freiburgban, ott a hírek szerint 720 ezer eurót (290 millió forint) kapott egy esztendőben.
Nos, a Freiburg jelenlegi fizetési listájára ránézve valóban látszik, hogy nem Sallaié volt a csúcsfizetés a klubban. A magyar csatár jelenleg csak hatodik lenne a listán, ahol az első helyezett majd’ hatszor többet kap, mint amennyi a magyar csatár bére volt. A német válogatottal 2014-ben világbajnok Matthias Ginter 4 millió eurót (1,6 milliárd forint) kap egy szezonban, de még a harmadik Vincenzo Grifo is hét számjegyű, 1 millió eurós (400 millió forint) fizetésnek örülhet.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás