Áll a bál Sallai körül, hiába keresik a Galatában a szurkolók

Nem értették a törökök, miért kerül ki a csapatból. Sallai Roland legkorábban jövőre játszhat a Galatasaray El-meccsein.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.09.25. 18:15
Sallai Roland UEFA európa-liga PAOK Galatasaray

"Miért nem játszik Sallai a PAOK ellen?"; "Sallai sérült, eltiltott vagy csak csere?"; "Mi az oka Sallai hiányzásának?" – ilyen címekkel jelentek meg cikkek Sallai Rolandról a török sportsajtóban a Galatasaray szerda esti (21.00), görögországi Európa-liga-mérkőzése előtt. Ez nyilvánvalóan azt jelzi, hogy a szurkolók többségének fogalma sem volt a magyar légiósra vonatozó szabályokról.

Sallai Roland legfeljebb a lelátóról nézheti a Galata őszi El-meccseit
Sallai Roland (szerelme, Bettina mellett) legfeljebb a lelátóról nézheti a Galata őszi El-meccseit  Fotó: Seskim Photo/MB Media

A szaloniki PAOK elleni meccsen Sallai valóban nem léphet pályára az Európa-liga őszi meccsein, de ezt a klub illetékesei és maga a focista is jól tudta, amikor szeptember 13-án aláírta a szerződését Isztambulban. Akkor ugyanis már bő egy héttel túl voltak az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) határidején. 

Szeptember 4-én éjfélig lehetett leadni az őszi El-programra érvényes játékosnévsort. Éppen ezért hiába is keressük ősszel, nem lesz ott Sallai Roland az Európa-ligában.

A 27 éves, 54-szeres magyar válogatott támadót legközelebb jövő év elején (legkésőbb január 31-éig) nevezheti a Galata. Öröm az ürömben, hogy így várhatóan a török Szuperliga és kupasorozat meccsein kaphat több szerepet Sallai Roland.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás