Gondban Hollandia, ezekben bízhatnak Marco Rossiék

A magyar labdarúgó-válogatott pénteken újra pályára lép a Nemzetek Ligájában. Ellenfele Hollandia lesz, amely négy ponttal kezdte a sorozatot, de Ronald Koeman szövetségi kapitány több dolog miatt is aggódhat.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.10.10. 12:30
Hollandia Ronald Koeman magyar válogatott sérülés Nemzetek Ligája

A magyar labdarúgó-válogatott október 11-én, pénteken Hollandia ellen játszik a Nemzetek Ligája harmadik fordulójában (20.45, M4 Sport). Marco Rossiék egy döntetlennel és egy vereséggel kezdtek, amivel a sereghajtó pozícióból várják a folytatást. Hollandia ezzel szemben magabiztos győzelemmel indított Bosznia-Hercegovina ellen (5-2), ezt követte egy 2-2-es döntetlen Németországgal szemben. Az Eb-n az elődöntőig menetelő együttes formája továbbra is rendben van, Szoboszlai Dominikék azonban három dologban is bízhatnak a párharccal kapcsolatban.

Hollandia, Ronald Koeman
Hollandia előzetesen több problémával is küzd a magyar válogatott ellen Fotó: NurPhoto via AFP

Hiányos védelem

Ronald Koeman szövetségi kapitány az Eb-n még a Stefan de Vrij és Virgil van Dijk játszotta a védelem tengelyében, a Nemzetek Ligájában azonban Matthijs de Ligt játszik a Liverpool hátvédje mellett. De Ligt egyelőre adós marad a stabil játékkal és klubszinten a Manchester Unitedben sem megy neki. Emellett Nathan Aké sérülés miatt kiesett a bal oldalól, és nagy kérdés, hogy ki pótolja. Micky van de Ven bár alapvetően középhátvéd, de tud a bal szélen is futballozni, mellette Ian Maatsennek és Jeremie Frimpongnak van esélye bekerülni a kezdőbe. A felforgatott védelem viszont jól jöhet Szoboszlaiéknak.

Megsérült a középpálya motorja

Teun Koopmeiners közel hét hónappal ezelőtt, pont a válogatottban szenvedett súlyos sérülést, az elmúlt hetekben azonban újra játékba lendült, ami miatt Koeman rögtön meg is hívta a csapatba. A Juventus irányítója viszont újfent megsérült, ami érzékeny veszteség a középpályán. Frankie de Jong továbbra is harcképtelen, ezen felül az Eb-n látott Jerdy Schouten és Joey Veerman játékára sem számíthat Koeman. Ryan Gravenberch és Tijjani Reijnders mellett Quinten Timber és Mats Wieffer áll még a szövetségi kapitány rendelkezésére a középpálya közepére.

Gólképtelen középcsatárokkal támadna Hollandia

Miután Memphis Depay egyelőre formán kívül játszik Brazíliában, Wout Weghorst pedig csak nemrég épült fel sérüléséből, ezért Koeman Joshua Zirkzeet és Brian Brobbeyt hívta be a keretbe. Előbbi mozgékonyabb és technikásabb, utóbbi a labdatartásokban egészen kiváló. A gólszerzés idén azonban egyikőjüknek sem megy: Zirkzee eddig tíz tétmérkőzésen egy gólt szerzett a Manchester Unitedben, Brobbey pedig 11 összecsapásból hozott össze egyetlen találatot.

A Magyarország–Hollandia találkozót telt ház mellett rendezik meg a Puskás Arénában.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás