Nagy a baj, és senki sem hallgat rájuk: Sorra dőlnek ki a világ legjobbjai

Az elmúlt hétvégén is több világklasszis futballista szenvedett sérülést, Dani Carvajalnak például a térszalagja szakadt el. A kibővített Bajnokok Ligája és a folyamatos válogatott terhelések miatt egyre kevesebb idejük van a labdarúgóknak a regenerálódásra, a sérülésveszély ezáltal folyamatosan növekszik.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.10.08. 09:00
Bajnokok Ligája sérülések Dani Carvajal meccsterhelés magyar válogatott

A futballisták nagyon nem örülnek az új Bajnokok Ligája rendszernek (az Európa-liga és a Konferencialiga is így működik), mivel a már így is nagyon magas éves mérkőzésszám tovább nő, a folyamatos meccsterhelés pedig súlyos sérülésekhez vezethet. Az alapszakaszban hat helyett már nyolc találkozó vár a csapatokra. Emellett a bajnokságok és a hazai kupasorozatok folyamatosan zajlanak, az ősszel pedig a válogatott összecsapások szép számban pörögnek. Ugyan még csak október eleje van, de máris több klasszis futballistának kell kényszerpihenőt tartania.

Dani Carvajal
Dani Carvajal a Real Madridban szenvedett súlyos sérülést Fotó: Anadolu via AFP

Eddig a Manchester City középpályása, Rodri járt a legrosszabbul, aki még szeptember végén sérült le olyan súlyosan, hogy szinte biztos, hogy ebben a szezonban már nem lép többet pályára. Külön balszerencse, hogy pont Rodri volt az, aki korábban nyilvánosan is felhívta arra a figyelmet, hogy a futballisták túlzottan csúcsra vannak járatva.

A múlt hétvégén spanyol válogatott csapattársa, Dani Carvajal is hosszú időre kidőlt. A Real Madrid jobbhátvédje a Villarreal elleni bajnokin a 93. percben terült el a földön. Később kiderült, hogy térdszalag-szakadást szenvedett, amiatt hosszú hónapokat kell kihagynia.

Harry Kane a Bayern Münchenben szenvedett sérülést, a Liverpoolnál Alisson Beckert kényszerből kellett lecserélni a Crystal Palace ellen, de Szoboszlai Dominik is azért állt be Alexis Mac Allister helyére, mert az argentin világbajnok sem volt már százszázalékos állapotban.

Az Origo cikkéből kiderül, a klasszis futballisták közül egyre többen rendkívül hamar vonulnak vissza, mivel a sok sérülés teljesen tönkreteszi a testüket. A legfrissebb példa Raphael Varane, aki hiába volt az elmúlt évtized egyik legjobb középhátvédje, a sérülései folyamatosan hátráltatták a pályafutásában. Végül mindössze 31 éves, a Comóban jelentette be a visszavonulását a térdproblémái miatt.

A magyar válogatottban is nagy a baj

A magyar labdarúgó-válogatott hamarosan összecsap Hollandia (október 11.) és Bosznia-Hercegovina ellen (október 14.) a Nemzetek Ligájában. Marco Rossi szövetségi kapitánynak sok problémával kell megküzdenie a két párharc előtt. Gulácsi Péter az idei évre lemondta a válogatottságot, miután fél attól, hogy újfent súlyos sérülést szerez a komoly meccsterhelés miatt.

Rajta kívül Horváth Krisztofer, Kerkez Milos és Loic Nego is kikerült a csapatból, sérülések miatt. Helyettük Dárdai Palkó, Schön Szabolcs és Gera Dániel csatlakozott a kerethez.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás