Borzasztó ütközés: oxigénpalackot kapott az angol futballista

Egy szerencsétlen találkozás okozta a riadalmat. A futballista hordágyon távozott a pályáról.



Megosztás
Szerző: H. M.
Létrehozva: 2024.10.20.
Danny Welbeck Brighton & Hove Albion sérülés

Szombat délután került megrendezésre az angol Premier League 8. fordulójában a Newcastle United–Brighton-mérkőzés, ahol a korábbi angol válogatott futballista, Danny Welbeck szenvedett sérülést. 

A futballista 42 alkalommal lépett pályára az angol válogatottban 
Képünk illusztráció/Fotó: Pexels/Dom Leroy

Újabb futballista dől ki?

A Brighton játékosa a 35. percben megszerezte a vezetést a csapatának, majd a második félidő 81. percében történt a hajmeresztő sérülés. Welbeck hátába a hazaiak védője, Fabian Schär térdelt bele, de nyilvánvalóan a szabálytalan védőnek nem volt célja fájdalmat okozni ellenfelének. Welbeck nehezen kapott levegőt, és alig tudott megmozdulni, a csapattársak és a játékvezető azonnal jelezte az orvosi stábnak, hogy jöjjenek a pályára, mert lehet, komolyabb a baj egy szimpla esésnél. Az orvosok Welbecket hordágyra helyezték és oxigénpalackkal segítették, hogy könnyítsenek a légzésén. Az angol támadó eszméleténél volt, amikor levitték a pályáról, ám azt nem tudni, hogy mennyi időt kellett az oldalvonalon kívül töltenie. Ezzel kapcsolatban a Brighton vezetőedzője, Fabian Hürzeler is nyilatkozott, ám ő sem tudott sokkal többet mondani:

Nincs hír róla. Nem tudok friss híreket mondani. Azt hiszem, kapott egy térdest a derekára. Várjunk későbbig, holnapig, akkor hátha többet megtudunk.

Danny Welbeck találata végül győzelmet ért, a Brighton 1-0-s győzelmet aratott a Newcastle otthonában, így feljöttek az előkelő 5. helyre a tabellán. A meccs hőse sajnos nem tudott a csapattal ünnepelni.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás