„Bárcsak tévednék!” – Cristiano Ronaldo már most temeti a Manchester United csapatát

Az egykor a Manchester Unitedben futballozó portugál úgy véli, Erik ten Hag edző negatívan hat a klubra. Cristiano Ronaldo szerint a hollanddal nem lesz bajnok a csapat.



Megosztás
Szerző: (s)
Létrehozva: 2024.09.12.
labdarúgás Anglia Cristiano Ronaldo Manchester United

Pocsékul kezdte a Manchester United focicsapata az angol bajnokságot. A Fulham együttesét ugyan legyőzték 1-0-ra, később azonban a Brighton otthonában kikaptak, a Liverpool pedig Manchesterben tudott nyerni 3-0-ra. A gárda korábbi játékosa, Cristiano Ronaldo azt állítja, a rossz eredmények ellenére még mindig lehetne esély a bajnoki címre. Úgy látja, Erik ten Hag menedzser téved, amikor leírta csapata reményeit a Premier League megnyerésére. Ronaldo és Ten Hag nincsen jóban, a felek többször is összevesztek abban a pár hónapban, amíg együtt dolgoztak a klub sikereiért. A kiváló játékos nyíltan bírálta a holland szakembert a Piers Morgannek adott interjújában nem sokkal azelőtt, hogy 2022 novemberében elhagyta az Old Traffordot, és 2023. januárjában csatlakozott a szaúdi al-Naszrhoz.

cristiano ronaldo
Cristiano Ronaldo tovább kritizálja a United edzőjét (Fotó: NurPhoto via AFP)

Ten Hag eddig két trófeáig vezette a Unitedet az FA Kupa és a Ligakupa megnyerésével, de csapata szereplése nem egyenletes a Premier League-ben. Mentalitása cserben hagyja a United játékosait. Hogy bebizonyítsam, igazam van-e vagy sem, ez nem az én gondom. Én csak kimondom, amit ki kell mondanom, és kész. Szeretem ezt a klubot, mert nem vagyok az a fajta, aki elfelejtette a múltját, de Manchesterben mindent újjá kell építeni. Meg tudják nyerni a Ligakupát, igen, de a Bajnokok Ligáját, az Európa Ligát vagy a Premier League-et nehéz lesz. Bárcsak tévednék!

– fejtegette az ötszörös portugál aranylabdás a „Rio Ferdinand Presents” podcastben, aminek lényegéből a BBC is szemlézett.

Cristiano Ronaldo hisz volt csapattársában

A holland vezetőedző június óta együtt fáradozik a volt United-legenda, a szintén holland Ruud van Nistelrooy pályaedzővel, és ezt a változást Ronaldo igencsak helyesli. Felszólította Ten Hagot arra, hogy hallgasson Van Nistelrooyra.
„Ha Ten Hag ezt teszi, talán segít magán, mert Van Nistelrooy ismeri a klubot. Tudják, hogy van ez: azok az emberek, akik értenek a futballhoz, 99 százalékban azok, akik ott voltak az öltözőben is, mert így van vénájuk a játékosokkal való bánásmódhoz.”

Ronaldo annak idején két ízben volt a klub játékosa, 2003 és 2009 között itt lett világhírű. Majd ide tért vissza 2021 nyarán. Cristiano Ronaldo Manchesterben a csapattal a Bajnokok Ligája mellett három bajnoki címet is nyert.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás