Cristiano Ronaldo lehetne a Manchester United edzője

A Manchester United nem tudott megújulni és igencsak gyengén kezdte a szezont. A korábbi legendás támadó, Michael Owen a vezetőedző, Erik ten Hag kirúgását javasolja, szerinte pedig simán lehetne Cristiano Ronaldo is a klub edzője.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.09.06.
Módosítva: 2024.09.06.
Manchester United kirúgás Cristiano Ronaldo michael owen erik ten hag

A Manchester United tavaly ugyan megnyerte az FA-kupát, azonban így sem mondható, hogy sikeres szezont zárt volna a klub. Hiába a csúcsigazolások, a klub mindössze a nyolcadik helyen zárta az angol labdarúgó-bajnokságot. Ennek ellenére Erik ten Hag vezetőedző maradhatott a posztján. A játék azonban továbbra sem lett jobb, a csapat egy győzelemmel és két vereséggel kezdett.

Cristiano Ronaldo, Erik ten Hag
Cristiano Ronaldót a Manchester United kispadjára ajánlják – Fotó: AFP

A Brighton a hosszabbításban nyert ellenük 2-1-re, a Liverpool pedig az Old Traffordon iskolázta őket le 3-0-ra. A manchesteri együttes korábbi játékosa, a 2001-ben aranylabdás Michael Owen szerint itt lenne az ideje meneszteni a holland trénert.

„Tavaly csak a nyolcadik helyen zártak a bajnokságban, szóval ha Manchester United-szurkoló vagy, azonnal teljesítményjavulást akarsz. Ott kezdték a mostani szezont, ahol az előzőt abbahagyták. Továbbra is szenvednek ugyanazzal az edzővel, és a nyári igazolások sem tudtak még fordítani a csapat formáján. Ezért nincsenek ott a legjobb négy között. Bárkit is meglepett ez az idénykezdet? Edzőváltásra van szükség ahhoz, hogy fellendüljön a csapat” – jelentette ki Michael Owen, akinek a nyilatkozatát az Origo szemlézte. 

Cristiano Ronaldo lehet a megoldás

A kiváló angol támadó azonban ezt követően még messzebb ment, és beajánlotta Cristiano Ronaldót a vörös mezes klub élére.

„Láthattuk, hogy a 2016-os Európa-bajnokság döntőjében az oldalvonal mellett hogyan irányította a portugál csapatot. Szerintem jól állna neki az edzőség a visszavonulása után, ezen az úton mehetne tovább. El tudnám képzelni a portugál válogatott élén, aztán ha ott jól teljesít, akkor később a Manchester United vagy a Real Madrid is szóba jöhetne.”

A 39 éves Ronaldo jelenleg az al-Nasszrben focizik, nemrég pedig kijelentette, hogy kész meghosszabbítani a 2025 nyarán lejáró szerződését. Az edzősködésről ugyanakkor azt mondta, egyelőre nem gondolkozott rajta.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás