„Ronaldo volt a főnök, nem a szövetségi kapitány" – Már otthonról is támadják Cristianót

Portugália büntetőrúgásokkal kiesett Franciaországgal szemben a labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében. A Bola című portugál szaklap kőkeményen beleállt Cristiano Ronaldóba a kudarc után.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.07.06.
Cristiano Ronaldo Portugália foci Eb 2024

A portugálok kiesését követően az ottani futballszaklap, az A Bola kritikát fogalmazott meg Cristiano Ronaldo teljesítménye kapcsán. Öt meccsen egyetlen gólt sem szerzett az ötszörös aranylabdás csatár, aki kapcsán úgy vélik, ideje tovább lépni a futballtörténelmük legnagyobb alakján.

Ronaldo volt a főnök az Eb-n, nem pedig Martinez (Fotó: AFP)

„És Ronaldo? A kérdés mindenki ajkán, az ember, akiben mindannyian hittünk, de aki végül két számmal végzett: öt meccs, nulla gól, és ez egyedül az ő hibája. Ronaldo Franciaország ellen játszott a legjobban, még ha ő volt a legvisszafogottabb is. Együtt tudott játszani a csapattársaival, önzetlenebb volt, mint a nyolcaddöntőben, próbált áldozatot hozni. Még egyszer mondom: öt meccsen egyetlen gólt sem szerzett. Aki átélte a 90-es éveket a válogatottal, az nem lepődik meg, de Cristiano Ronaldo a 21. század legeredményesebb csatára, így mindenkinek el kellene gondolkoznia azon, hogy gól nélkül zárt: a válogatottról, Cristiano Ronaldo helyéről, és Martínez döntéseiről. Számomra? Egyszerű, az Európa-bajnokság kezdetén úgy véltem, Ronaldónak ott kellett lennie. Most, hogy Portugália kiesett, túl kell tekintenünk Joao Félix kihagyott büntetőjén. Ami a válogatottat illeti, azt kell mondanom: hosszú ideje nem láttam ekkora szurkolói lelkesedést a csapat körül. Folytatnunk kell a menetelést, Bernardo Silvára és Bruno Fernandesre van szükségünk, hogy «fiatalok» maradjanak. Nevezzenek romantikusnak, optimistának, de szerintem valami épül! Csak kell a bátorság, hogy tovább lássunk egy kiesésen vagy történelmünk legnagyobb alakján! Eljön majd a nap, amikor Portugália úgy játszik, mint 2000-ben, és úgy nyer, mint 2016-ban!” – írja a portugál lap.

Ronaldónak ez az Eb volt a 11. nagy tornája, és először nem szerzett gólt. Ráadásul a 2021-es Eb csoportkör óta nem talált a hálóba nagy tornán. Ezen az Eb-n 23 lövése volt Portugália öt meccsén, ez több, mint bármelyik másik játékosnak. Ronaldo az öt mérkőzésén 0,692-es várható gólszámot produkált, ez kritikán aluli. Roberto Martinez szövetségi kapitány ennek ellenére sem ültette kispadra. A BBC Sport szakértője, Chris Sutton szerint Martinez „megszállottja” az egocentrikus Ronaldónak, és „fantáziátlanságot” mutatott azzal, hogy végig a pályán tartotta.

Ronaldo irányítja a csapatot, ő volt a főnök, nem pedig Martinez. Ez érthetetlen, amikor olyan lehetőségeid vannak a kispadon, mint Portugáliának” – mondta Sutton. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás