Ez vár a Fradira, Bölöni László jól ismeri a nizzaiakat

Kétszeri 2-1-s veresége után szeretne javítani a Ferencváros a labdarúgó Európa Ligában, de ez nem ígérkezik egyszerű feladatnak. A zöld-fehérek a francia Nice-t fogadják.



Megosztás
Szerző: (s)
Létrehozva: 2024.10.21.
labdarúgás európa liga OGC Nice FTC

Pascal Jansen együttese csütörtökön (18.45, TV: M4Sport) az EL-főtábla 3. fordulójában azt a francia OGC Nice-t fogadja, amely a 36-os mezőnyben a harmincadik helyezett. Siker esetén a jelenleg éppen mögötte, 31. helyezett Fradi soros vendége elé kerülhet. A nizzaiak az új rendszerű kupasorozatban előbb a Real Sociedaddal végeztek Nizzában 1-1-re, majd a Lazio Rómában 4-1-re kiütötte őket. A Franck Haise edző által június eleje óta vezérelt gallok színeiben szerepel a brazil Dante, teljes nevén Dante Bonfim Costa Santos, akit Bölöni László jól ismer.

240722_kma (10)
Pascal Jansen ezúttal francia csapat ellen készíti fel a Fradit Fotó: Koncz Márton

A 41 éves 189 centi magas védő egykoron a Standard Liége-ben a játékosom volt. Akkoriban jobb bekként szerepeltettem, manapság a Nice-ben már a védősor középső pozíciója az övé. Haise rendre ugyanazt a futballt játszatja az együttesével otthon, és idegenben egyaránt. Rövid, pontos passzokkal fejlődnek fel támadásba. Csúcsformájában a Nice-nak a Ligue 1 legjobb három együttese között a helye

 – jellemzett a marosvásárhelyi születésű Bölöni László, az egykori Jenei Imre-vezette, BEK-győztes Steaua Bukarest kulcsembere volt. 

- Konkrét tippet nem mondanék, de igazából semmi sem lepne meg, mindhárom eredmény elképzelhető - zárta Bölöni. 

Mészöly Géza annak idején a francia Le Havre-ban játszott, úgy véli, a Nice jelenlegi ereje nem üti meg a francia sztárcsapatok minőségét.

- A Cote d’ Azur futballkörnyezetét játékos koromban, a Le Havre-színeiben megismerhettem, a nizzai drukkerek rendkívül fanatikusak – fogalmazott Mészöly Géza. - A csapat jelenlegi tudásszintje nem üti meg a Marseille-ét vagy a Paris Saint-Germainét. A kétszeres német válogatott, 19 éves Youssofa Moukokóra különösen ügyelnie kell a Fradinak, ugyanis a Borussia Dortmund nizzai kölcsönjátékosa állandó veszélyforrást jelent.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás