197 centis, de még növésben van: ő lehet a magyar kézilabda új sztárja

Igazán terebélyes a Fazekas kézilabdázó családfa, ráadásul roppant ügyes is az egykori kapusklasszis, Fazekas Nándor három csemetéje.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.10.03.
Módosítva: 2024.10.03.
kézilabda Fazekas Nándor válogatott keret

Fazekas Nándor igazán büszke lehet, a korábbi kiváló kézilabdakapus újabb fia alkothat maradandót a sportágban. A Lengyelországban profi kézilabdázó Fazekas Gergőt senkinek sem kell bemutatni, az irányító részt vett a párizsi olimpián. Öccse, Máté Veszprémből nemrég szerződött az NB I-be ismét felkerült Győrhöz, ráadásul Chema Rodríguez szövetségi kapitány is felfigyelt rá.

– Korábbi veszprémi edzőjének, a világválogatott Éles Józsefnek rengeteget köszönhet. Nem véletlen, hogy irányítóként és átlövőként egyaránt képzett. Utóbbi poszton talán hasznosabb, hiszen 197 centi magas, ezáltal képes átlőni az ellenfél védelmi falát. Hogy jó úton halad, arra bizonyíték: Rodriguez most hívott össze egy négynapos edzőtáborozást, melyen a jövő fiataljaival foglalkozik, olyanokkal, akik játékával később a felnőttvilágversenyeken számolhat. Büszkeségemre Mátét is Telkibe invitálta

– nyilatkozza a 237-szeres exválogatott kapuvédő, Fazekas Nándor, s rögvest hozzáteszi: mivel Máté is kirepült a balatoni családi fészekből, minek következtében alighanem hiányolja majd a papa étkeit. Nándi különösen a gulyásleves készítésében világelső, és természetesen rengeteg hússal tálalja az ínyencséget. Pedig Máténak, aki nemrég az U18-as Eb-bronzérmes válogatott tagja volt, igencsak szüksége lenne pluszkilókra. Jelenleg ugyanis „könnyűsúlyú”, a 197 centijéhez képest akár 93-95 kilóra is felhízhatna.

Fazekas Máté (balra) kézis család legújabb válogatottja – Fotó: NEKA


– Remélem, a fejlődése töretlen marad, hiszen a honi élvonal legjobb csapatai ellen szerepel, így a Veszprém és a Szeged ellen húzhat szerelést, azok klasszis játékosaitól testközelből sokat elleshet – vélekedik az apuka.

Meglehet, a harmadik Fazekas-fióka, a 14 éves Áron is válogatott lesz. Két fivérével ellentétben ő nem a mezőnyben szerepel, hanem a jelenleg NB I/B osztályú Veszprémi Kézilabda Kft. utánpótlás kapusreménysége, tudjuk meg a válogatottal két olimpián (2004, 2012) is negyedik helyezett Fazekas Nándortól.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás