„Három edzésen vagyok túl” – Így érzi magát Angliában a magyar válogatott kapusa

Remekül érzi magát új állomáshelyén, az angol másodosztályú Blackburn Roversnél a magyar válogatott kapusa. Tóth Balázs augusztusban került a klubhoz.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.09.18.
Módosítva: 2024.09.18.
angol labdarúgás Tóth Balázs Blackburn Rovers

Öt forduló után veretlenül a harmadik helyen áll a Championshipben a Blackburn Rovers. A Fehérvár FC-től az angol csapathoz került Tóth Balázs a legutóbbi, a Bristol elleni bajnokin – 3-0-ra nyert a Rovers – már ott ült a Ewood Park-stadion kispadján. Elújságolja a Metropolnak, a blackburni tréningek rendhagyóak, ugyanis a klubnál létező összes, ifjúsági, junior és felnőtt kapuvédő számára jobbára egyszerre tartanak edzést, így gyakran nyolcan gyakorolnak. A 27 éves kapus egyelőre a hivatalos ügyeit intézi, angol mobiltelefont vásárol, bankszámlát nyit, és ideiglenesen a stadion sportszállójában éldegél. Piaci értékét 700 ezer euróra (276 millió forintra) becsülik.

Tóth Balázs
Tóth Balázs Angliában próbál bizonyítani Fotó: Dömötör Csaba

Három edzésen vagyok túl, és hamar kitűnt, hogy japán középcsatárunk, Ohasi Juki amellett, hogy szélvész gyors, a kapu előtt kiválóan ismeri fel magát, a Bristolnak két gólt is lőtt. Pompás felépítésű a 195 centi magas szenegáli támadónk, Makhtar Gueye, akinek remek a fejjátéka. A csapat egyik legrutinosabb tagja, a 33 éves osztrák Andy Weimann örömmel fogadott, 2009 óta Angliában él, tehát tisztában van a helyi viszonyokkal, ráadásul a magyar–osztrák futballtörténetekről is beszélgethetünk.

Az pedig a Blackburn vezetőedzőjén, John Eustace-en múlik, hogy a magyar válogatott kapusa mikor kap szerepet a kezdőcsapatban. Az eddigi öt bajnoki meccsen rendre Aynsley Pears védett, az ötödik szezonját kezdte el a klubnál, úgy tűnik, egyelőre alapembernek számít. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás