„Teljesen leblokkolt” – Hajnal végre elárulta, miért lépett le a Fradi-kedvenc

Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója hosszasan beszélt a nyári átigazolási időszakról. Az egyik legnagyobb felháborodást a szurkolók körében Edgar Szevikjan távozása okozta, a korábbi középpályás most elárulta, miért döntöttek a kölcsönszerződés mellett.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.09.12.
Hajnal Tamás Edgar Szevikjan átigazolás Marquinhos

A Fradi kerete alaposan átalakult ezen a nyáron. Összesen nyolc új futballista érkezett, de távozókból is akadtak bőven, 12-en, ha nem is mind végleg, de elhagyták a magyar rekordbajnokot. A mozgalmas nyárról a klub sportigazgatója, Hajnal Tamás mesélt.

Edgar Szevikjan
Edgar Szevikjan távozásáról végre lerántotta a leplet Hajnal Tamás Fotó: Polyák Attila

A legnagyobb távozó Marquinhos volt, aki ötmillió euróért (1,9 milliárd forint) a Szpartak Moszkvához szerződött. A Nemzeti Sportnak nyilatkozó Hajnal elárulta, az orosz klub olyan fizetést ajánlott, amivel nem tudtak versenyezni.

„Amikor légióst szerződtetünk, tisztában vagyunk azzal, hogy számára Magyarország ugródeszka. Különösen, ha olyan fiatal játékosról beszélünk, mint Marquinhos. Remek ajánlat futott be érte, ráadásul a Szpartak Moszkva ötszörös fizetést kínált neki… Ezzel nehéz mit kezdeni. A játékos kis túlzással könyörgött, hogy engedjük el, élete lehetősége ez, és teszem hozzá rögtön, mi sem jártunk rosszul, elég jelentős transzferdíjat kaptunk érte” – monda Hajnal Tamás.

Ezért távozott Edgar Szevikjan

A szurkolók a leginkább Edgar Szevikjan kapcsán voltak csalódottak. Az 23 éves örmény válogatott télen érkezett a klubhoz, amikor pedig játéklehetőséghez jutott, rendre a jobbak között volt. Idén azonban mindössze nyolc perc jutott neki, a Lokomotiv Moszkva végül egy évre vette kölcsön, de opciós jogot is szerzett rá. Hajnal azt is elmondta, mi volt a gond Szevikjannal.

„Szevikjan 23 éves, a keretben nem volt még egy olyan futballista, aki több figyelmet, támogatást kapott volna a szakmai stábtól és a vezetőktől, mint ő. Különleges képességei vannak, de a nyár folyamán – amikor látta, hogy új futballisták is érkeznek a helyére – teljesen leblokkolt, és kért minket, hogy engedjük el, mert ő ebben a helyzetben nem tud érvényesülni. Ezt először nem akartuk, mindent megtettünk, hogy maradásra bírjuk, de egyszerűen nem tudtuk megváltoztatni a szándékát. A végén úgy döntöttünk, akkor tényleg jobb, ha elengedjük kölcsönbe, mert a rossz hangulata az edzésmunkájára és a csapatmorálra is negatív hatással volt.”

A Ferencváros a válogatott szünet után, ezen a hétvégén újra pályára lép. Az idei szezonban először MOL Magyar Kupa összecsapás vár rá, az ellenfél szeptember 15-én, vasárnap a másodosztályú Budafok lesz. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás