Nagytakarítást végzett a Fradi, ők léptek le a csapatból

Az elmúlt héten a zöld-fehér mezes együttes négy játékosától is megszabadult. A Fraditól végleg távozott Amer Gojak és Stjepan Loncar, Edgar Szevikjan és Fortune Bassey pedig kölcsönbe került.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.09.09.
Fradi Amer Gojak FORTUNE Bassey Edgar Szevikjan átigazolás

A Fradi kerete alaposan átalakult ezen a nyáron. Összesen nyolc új futballista érkezett, ami előre vetítette, hogy távozók is lesznek bőven az együttesnél. Muhamed Besic, Henry Wingo és Samy Mmaee lejárt szerződés után távozhatott, Katona Bálint és Kenan Kodro kölcsönbe ment, Marquinhos, Lisztes Krisztián és Myenty Abena pedig vételár ellenében hagyta el a zöld-fehér mezes együttest. Az elmúlt hét mozgalmasra sikeredett a klubnál, és újabb négy ember távozott az Üllői útról.

Fradi, Amer Gojak
Amer Gojak nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket a Fradinál Fotó: AFP

Ők a Fradi friss távozói

Amer Gojak 2022 augusztusában a Dinamo Zagrebtől érkezett a Fradihoz. Előtte megfordult a Torinóban, a bosnyák válogatottnak rendszeresen tagja volt, a támadó középpályástól sokat vártak. A 27 éves játékos azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és bár a kezdetben sok játéklehetőset kapott, elvétve voltak csak igazán jó teljesítményei. A klubbal végül szerződést bontott és ingyen távozott a horvát Rijekához.

Stjepan Loncar szintén Horvátországból jött az Üllői útra, a Rijeka 2,5 millió euróért (978 millió forint) adta el a Fradinak, ami egészen Matheus Saldanha nyári érkezéséig klubrekordnak számító összeg volt. A középső középpályás szintén szürke teljesítményekkel rukkolt elő, a klub kétszer is kölcsönadta, de sem a belga Kortrijk, sem pedig a kazah Asztana nem tartott rá igényt. Idén januárban tért vissza a Fradihoz, ahol tavasszal elkapta a fonalat, ám az új vezetőedző, Pascal Jansen nem számított rá, így végül Loncar végleg a lengyel Lech Poznańhoz szerződött.

Edgar Szevikjan a télen érkezett a Pari Nyizsnyij Novgorodtól, 1,1 millió euróért (428 millió forint). Tavasszal Dejan Sztankovics szépen fokozatosan építette be a csapatba, összesen 16 tétmérkőzés jutott neki, a Diósgyőr és a Nyíregyháza ellen bombagólokat szerzett. Áprilisban a hónap játékosa lett, de Jansen vele sem számolt a csapatban. Az átmeneti megoldás a Lokomotiv Moszkva lett, amely egy évre vette kölcsön, továbbá opciós jogot is szerzett rá.

Fortune Bassey 2021-ben a cseh élvonalat hagyta ott a Fradiért. A támadó akkor volt élete formájában, az őszi szezonját azóta sem tudta megismételni sem a zöld-fehér mezes együttesnél, sem pedig máshol. A klub Csehországba, Svédországba és Izraelbe is kölcsönadta, ám sehol sem váltotta meg a világot. Az új célállomás a szlovák élvonalban szereplő Dunaszerdahely lett, amely szintén egy évre vette kölcsön. A négy játékos közül egyedül Szevikjan volt az, akinek a távozása érzékenyen érintette a Fradi szurkolóit.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás