Máris elmenekült a Fradi egykori botrányhőse, itt kapott új esélyt

Egy éve igazolt el a Ferencvárostól a problémás csatár, aki továbbra sem találja a helyét. Ryan Mmaee a Stoke Citynél is gyakran bajba került, a klub ezért kölcsönadta az osztrák Rapid Wiennek.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.09.06.
Stoke City Ryan Mmaee Rapid wien kölcsön balhé

Ryan Mmaee 2021 nyarától egészen 2023 júliusáig volt a Ferencváros játékosa. Első évében nagyszerűen futballozott, 21 bajnokin 13 gólt ért el, azonban a szezon végén komolyabb sérülést szenvedett. A visszatérése után 12 gólt szerzett, viszont a munkamorálja sokat romlott, balhézott a szurkolókkal, összeveszett a marokkói szövetségi kapitánnyal, Valíd Regraguival, aki kihagyta a 2022-es katari világbajnokság keretéből. A Fradi végül tavaly nyáron, 4 millió euróért (1,5 milliárd forint) adta el az angol másodosztályú Stoke Citynek.

Ryan Mmaee
Ryan Mmaee Angliában is sok mindenkit magára haragított / Fotó: AFP

A sérülések Angliában sem kerülték el, de november és január között stabilan játszott a bajnokságban. Ezt követően viszont itt is magatartásbeli problémái voltak, ami miatt hosszú hetekig kimaradt a keretből. A viharosra sikerült első szezonjában végül 31 tétmérkőzésen öt gólt és négy gólpasszt ért el.

Ryan Mmaee Ausztriában kap egy újabb esélyt

A Stoke City a nyáron úgy döntött, hogy szeretné újra formába hozni Mmaeét, ezért erre a szezonra kölcsönadta az osztrák Rapid Wiennek. „Ryan annyi játékpercet szeretne, amennyi csak lehetséges. Miután beszéltem Steven Schumacher vezetőedzővel a várható lehetőségeiről a szezonban, úgy láttuk, minden fél számára az a legokosabb, ha elmegy kölcsönbe, hogy megkapja azt a rendszeres játéklehetőséget, melyre vágyik”idézi a BBC a Stoke City sportigazgatóját, Jon Walterst.

A 26 éves támadó idén a Konferencialigában bizonyíthat, a magyar labdarúgó-válogatott jobbhátvédjének, Bolla Bendegúznak a csapattársa lesz.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás