„Ötöt-hatot kaphatott volna az Anderlecht” – nem féltik a Fradit Brüsszelben

Lehet esélye a Ferencvárosnak az Anderlecht otthonában a labdarúgó-Európa-ligában. A Videoton korábbi játékosa, Vancsa Miklós látta a belga csapat legutóbbi meccsét, és nem tartja félelmetes ellenfélnek.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.09.19. 16:40
labdarúgás UEFA Európa Liga Vancsa Miklós Ferencváros

A múltban a Debrecenben, az MTK-ban, a Csepelben és a Videotonban 291 élvonalbeli találkozón bizonyító Vancsa Miklós egy belga tévéadón tekintette meg az Anderlecht–Genk (0-2) belga bajnoki találkozót.

Fradi-Újpest
A Fradi-táborra Brüsszelben is nagy szükség lesz – Fotó: Vasvári Tamás

– Amennyiben a hazaiak kapusa, Colin Coosemans nem véd szenzációsan, az Anderlecht kaphatott volna ötöt-hatot – nyilatkozza a Metropolnak a válogatott Vancsa Zalán 57 éves édesapja. – Még 11-est is védett, majd a duplázást fejjel mentette. Ellene nehéz lesz, de nem megoldhatatlan a Fradi-támadók dolga.

Vancsa úgy véli, az Európa-liga-főtábla szerdai (21 óra, tv: M4 Sport) első találkozóján a Fradi gyors játékosai zavart okozhatnak az Anderlecht védelmében.

– Ha Pascal Jansen Fradi-edző megfogadja a tanácsomat, olyan futballistát – például Adama Traorét – játszat balszélsőként, aki gyors, jól cselez, és megbontja a hazai védelmet. Összességében az Anderlecht nem rossz csapat, de rengeteg futással föléje lehet kerülni, és ebben az esetben akár három pontot is zsákmányolhat a Ferencváros Brüsszelben. Viszont a belgák bal oldali támadójára, az angol Samuel Edozie-ra nagyon kell figyelni, mert gyors, különlegesen cselez, a beadásai pedig életveszélyesek – vélekedik Vancsa.

UEFA EURÓPA-LIGA 

A FERENCVÁROS MÉRKŐZÉSEI A FŐTÁBLÁN


1. forduló, szeptember 25., szerda

21.00: Anderlecht–FTC


 2. forduló, október 3., csütörtök

18.45: FTC–Tottenham Hotspur


3. forduló, október 24., csütörtök

18.45: FTC–Nice


4. forduló, november 7., csütörtök

21.00: Dinamo Kijev–FTC


5. forduló, november 28., csütörtök

21.00: FTC–Malmö FF

 

6. forduló, december 12., csütörtök

18.45: PAOK–FTC


7. forduló, 2025. január 23., csütörtök

21.00: Eintracht Frankfurt–FTC

 

8. forduló, január 30., csütörtök

21.00: FTC–AZ Alkmaar 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás