Egyszezonos csoda vagy későn érő gólvágó? Bemutatjuk a Fradi új rekordigazolását

A Ferencváros átigazolási rekordot döntve vág neki az őszi szezonnak. Matheus Saldanha hárommillió euróért (1,1 milliárd forint) érkezett a magyar rekordbajnokhoz. Élete formájában van, előtte viszont nem tudott maradandót alkotni.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.09.04.
Fradi Matheus Saldanha rekord igazolás

A Ferencváros háza táján nagy volt a jövés-menés az idei átigazolási szezonban. A védelem Szalai Gáborral, Raul Gustavóval és Stefan Gartenmannal erősödött. A középpályára Isaac Pappoe, Philippe Rommens és Kady Borges, a támadósorba pedig Virgil Misidjan érkezett. Muhamed Besic, Henry Wingo és Samy Mmaee lejárt szerződés után távozhatott, Katona Bálint és Kenan Kodro kölcsönbe ment, Marquinhos, Lisztes Krisztián és Myenty Abena pedig vételár ellenében hagyta el a zöld-fehér mezes együttest. A legnagyobb húzást a végére hagyta a Fradi és hárommillió euróért (1,1 milliárd forint) elhozta a szerb Partizan csatárát, Matheus Saldanhát.

Matheus Saldanha
Matheus Saldanha a Ferencváros rekordigazolása lett (Fotó: Fradi.hu)

Az biztos, hogy a 25 éves támadó élete formájában érkezett az Üllői útra. A szerb élvonalban 27 bajnokin 17 gólt jegyzett, amivel társgólkirály lett, emellett öt asszisztot is kiosztott. A 17 gólhoz 2031 percnyi játéklehetőségre volt szüksége, átlagban 119 percenként talál be. Idén eddig hat találkozó alatt három gól volt a mérlege. Vérbeli középcsatár, a Transfermarkt adatbázisa szerint csupán négy olyan összecsapása volt, amikor nem ezen a poszton játszott.

Matheus Saldanha rekordokat döntött

A hárommillió eurós vételárával Saldanha nemcsak a Fradi, hanem az egész NB I történetének legdrágább átigazolása lett. Az eddigi rekordot egy szintén zöld-fehér játékos, Stepjan Loncar tartotta, aki 2021 nyarán 2,5 millió euróért (977 millió forint) érkezett a Rijekától – írja az Origo. Saldanha piaci értékét 8 millió euróra (3,15 milliárd forint) becsülik, amivel a magyar bajnokság legértékesebb játékosává lépett elő. A szerb élvonalban is egyedül a Stuttgart egykori csodagyereke, Silas előzte meg (10 millió euró/3,9 milliárd forint).

Saldanha 185 centiméteres magassága ideális egy középcsatárnak. Nem az a tipikus brazil csatár, akinek a labdával való játéka kiemelkedő, ám a labdatartásából, illetve a kapu előtti intelligenciájából sokat profitálhat a Fradi.

Az egyedüli aggodalom vele kapcsolatban, hogy a tavalyi szezon előttig nem volt kiemelkedő idénye. Azerbajdzsánban, Kínában és a japán másodosztályban is csak közepes teljesítményt nyújtott, a veszélye tehát fennáll annak, hogy Saldanha csupán egyszezonos labdarúgó lesz.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás